Cannabisaktier populära bland spararna

De senaste veckorna har det varit något av en Klondikerusch i olika bolag med koppling till cannabis. Som ett exempel är Aurora Cannabis den mest köpta aktien i januari, sett till antal köpare, bland våra nordiska kunder. Jag pratade med Dagens Industri om detta i helgen:

https://www.di.se/nyheter/svenska-sparare-rusar-till-cannabisaktier-lite-bubbelvarning/

Som jag sa till Dagens Industri gäller det att vara påläst och ha med sig att dessa bolag har stigit kraftigt och att risken är hög. Orsaken till hypen är för att det har legaliserats och pratas om att legaliseras brett i Nordamerika.

Man kan argumentera för dessa bolags etiska inriktning men jag vill poängtera att dessa bolag driver en legal verksamhet på sina marknader. Eventuella moraliska överväganden inför investeringar i specifika aktier tror jag att våra sparare är kompetenta att göra själva .

Joakim Bornold
Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-01-18 10:44

Money talks….😁