Hoppa till huvudinnehållet

Bygg, spel och skog bland veckans köpvärda aktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om Skanska, Net Entertainment, Platzer, Northern CapSek Ventures, Kindred, Link Prop, Holmen, Öresund, Creades, Afv-portföljen och Buy&Hold-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Skanska

Skanska-aktien har fallit rejält under corona-våren 2020. Kan det vara köpläge i byggjätten?

Net Entertainment

Efter Evolution Gamings bud på Net Entertainment är bägge aktier sammanlänkande på börsen. Just nu tror vi det är fördelaktigt att byta från den ena till den andra.

Platzer

Fastighetsbolaget levererar en stabil rapport. Men en gnagande oro kring kontorsmarknaden gör att vi väljer det säkra före det osäkra och tar hem vinsten.

Northern CapSek Ventures

Det Göteborgsbaserade investmentbolaget CapSek sjunker kraftigt i börsdebuten. Emissioner som inte blir övertecknade brukar vara synonymt med svag efterföljande kursutveckling.

Kindred

Nätspelsbolaget Kindred överträffar förväntningar när bolaget presenterar preliminära siffror för andra kvartalet. Trots stor exponering mot vadslagning på sport lyckas Kindred växa omsättningen. Nästa år väntas stora idrottsevenemang i form av Europamästerskapen i fotboll och OS.

Link Prop

Link Prop är ett konsultdrivet fastighetsbolag som äger en större kontorsfastighet i Linköping. Bolaget delar bara ut 8 av de totalt 14 kronor som Link gör i vinst per aktie före skatt. Optimisten ser chans till en höjning.

Holmen

Holmen må ha vind- och vattenkraft men den stora kraftkällan är solen. Fotosyntesen får skogen att växa, om än sakta. Aktien borde styras av detta snarare än industridelens cykliska vinster.

Öresund

Investmentbolaget Öresund har ett par tuffa år bakom sig. Första halvåret i år minskade substansvärdet med 21 procent medan index sjönk 4 procent. Men sett över tid har Mats Qvibergs investmentbolag utvecklats starkt.

Creades

Investmentbolaget Creades har utklassat index under 2020. Bolagets största innehav Avanza är en förklaring. Creades handlas nu till en saftig premie. Är det verkligen motiverat?

Buy&Hold-portföljen

Buy&Hold-portföljen köper denna gång in hela fyra nya innehav. Två konsultdrivna fastighetsbolag, ett byggbolag och ett skogsbolag.

Afv-portföljen

Återhämtningen på börsen fortsatte under juni månad och även starten på tredje kvartalet har varit stark. Nu vill det till att utsikterna från bolagen är tillräckligt ljusa för att försvara uppgången.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Analystjänsten Börsplus är nu integrerad och ingår i en prenumeration på Affärsvärlden. Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2020-07-13 07:54

Är det bara jag som tycker det är konstigt att det i Nordnets nyhetsbrev är betallänkar till Affärsvärlden?
Jag är kund hos Nordnet och förväntar mig att jag kan läsa ALLT i Nyhetsbrevet jag får hemskickat.
Mvh Willy Salomonsson

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-07-13 09:54

Hej Willy,

I nyhetsbrevet har vi valt att lyfta fram ett konkurrenskraftig erbjudande tillsammans med Affärsvärlden till våra kunder.
Vi har också ett samarbete där våra kunder, som inte har en prenumeration också kan läsa analyserna i korthet vilket vi tycker är fördelaktigt.

Samarbetet innebär att du som Nordnetkund får 15 procent rabatt på Affärsvärlden. Är du Private Banking-kund hos Nordnet får testa Affärsvärlden gratis i 6 månader och därefter betalar du halva priset.

Jag vill tacka för feedbacken. Vi tar det med oss för framtida utskick.

Mvh Nordnet