Hoppa till huvudinnehållet

Bud, serieförvärvare och mjukvara

Läs vad Affärsvärlden tycker om Afry, Humble, Balco, RevolutionRace, Karo Pharma, Admicom, Storskogen, Flexqube, Gullberg & Jansson, Haldex och Fortnox. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Investeraren, Börsgolvet, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

Afry – Till analysen

Teknikkonsulten AFRY har kraschat på börsen och den tidigare upptrissade vinstmultipeln är ett minne blott. Hur ska man se på aktien nu när förväntningarna har kommit ned rejält?

Humble – Till analysen

Humble Group sysslar med hälso- och miljövänliga konsumentvaror. En intressant nisch med fin tillväxt. Men är det snabba företagsbygget lika hållbart som produkterna?

Balco – Till analysen

VD-skifte, svag orderingång och frågetecken för hur svenska bostadsrättsägare kommer må under hösten får Afv att tveka om balkongtillverkaren Balco – trots aktiens låga värdering.

RevolutionRace – Till kommentaren

Tillväxten för RevolutionRace som säljer friluftskläder på nätet saktar in. Dessutom avgår grundaren Pernilla Nyrensten som VD för bolaget. Aktien rasade på beskedet.

Karo Pharma – Till bud-kommentaren

EQT lägger ett bud uppgående till 60 kronor på de resterande aktierna i Karo Pharma. Premien är 17%. Det är tredje gången EQT försöker köpa upp Karo Pharma.

Admicom – Till analysen

Finska affärssystembolaget Admicom har uppvisat stark tillväxt i kombination med stigande marginaler över tid. Aktien har pressats en del hel senaste året på grund av oro för en konjunkturnedgång och minskad aktivitet inom byggindustrin. Är aktien köpvärd?

Storskogen – Till kommentaren

Storskogens rapport för det andra kvartalet såg vid en första anblick bra ut. Under ytan simmar dock en negativ organisk Ebita-tillväxt och ett fortsatt svagt kassaflöde till följd av lageruppbyggnad.

Flexqube – Till analysen

Automationsuppstickaren Flexqube uppvisar styrka på flera fronter och ser ut att ha framtiden för sig. För att gilla aktien behöver man dock tro på att väldigt mycket går rätt de kommande åren.

Gullberg & Jansson – Till analysen

De glada hemester-dagarna är förbi och Gullberg & Jansson står i ett nytt läge med en annalkande lågkonjunktur och avvaktande konsumenter. Frågan är om den nya tjänstesatsningen kan bli bolagets räddning?

Haldex – Till kommentaren

Tyska SAF Holland lade ett bud på fordonsunderleverantören Haldex värt 3,2 miljarder kronor i juni i år. SAF har nu fått in 93% av aktierna och förlänger samtidigt acceptfristen.

Fortnox – Till analysen

Småländska tillväxtmaskinen Fortnox har de senaste åren börjat göra en del förvärv. Den organiska tillväxten imponerar fortsatt. Aktiens höga värderingen är en annan historia.

Afv-portföljen – Till portföljtexten

Ett förhoppningsvis klarsynt byte sker i portföljen.

Investeraren – Till intervjun

Stockholmsbörsens mindre bolag ser inte ut att vara jättehögt värderade, menar Viktor Henriksson som förvaltar Carnegie micro cap.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Kriget i Ukraina ändrade i ett slag börsens syn på Saab och vårt köpråd blev en riktig fullträff. Även köpråden i Munters och Stillfront får ses som godkända givet hur börsen har gått.

Nytt poddavsnitt – Till podden AFV Analys

Affärsvärlden Analys är äntligen tillbaka efter sommaruppehåll. Madeleine Lundberg, Björn Rydell och Peter Benson tittar närmare på Hemnet, Fabege, Björn Borg, Elanders, Lindab, Volvo och Kambi.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att teckna en prenumeration.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer