Bud på klädbolaget

Läs vad Börsplus tycker om KappAhl, Nolato, G5 Entertainment, Malmbergs, New Nordic Healthbrands, Nilörngruppen, Securitas samt Absolent. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Kappahl

Rune Andersson lägger ett bud på klädkedjan om 20 kronor per aktie motsvarande 1,5 miljarder kronor. Budet lär gå igenom vilket gör Kappahl till ännu ett i raden av ganska så trista utköp från börsen. Men som en ”specialsituation” är aktien fortfarande lite intressant.

Nolato

Den stora snackisen kring Nolato de senaste åren har varit bolagets starka tillväxt inom e-cigaretter. Hur ser utsikterna ut här framöver och hur växer de övriga affärsområdena.

G5 Entertainment

Siffrorna lyser rött för mobilspelsföretaget som faller på en ännu svagare rapport än väntat. Men vissa ljusglimtar finns och aktien är rekordbillig – vågar man spela på G5?

Malmbergs

Elgrossisten Malmbergs har ett par tuffa år bakom sig med svag försäljningsutveckling och sjunkande marginaler. Kan den negativa trenden brytas finns bra uppsida i aktien.

New Nordic Healthbrands

Halvårsrapporten från kosttillskottsbolaget bjuder på fin tillväxt och förbättrade marginaler. Hur ska man se på aktien och hur går egentligen bolagets satsning i Asien.

Nilörngruppen

Etikettbolaget har inte varit någon bra placering senaste åren. Skvallrar den låga börskursen om att bolagets problem är mer allvarliga än det verkar? Kanske. Men om inte så är det ett bra köpläge i aktien.

Securitas

Gårdagens rapport från säkerhetskoncernen var klen. Förlorade kontrakt och löneglidning i Europa pressade lönsamheten. Risken är att detta nu hamnar i fokus kommande kvartal och att hoppet om högre marginaler skjuts på framtiden. Vi säljer därför aktien ur Börsplus portfölj.

Absolent

Denna lite hemliga kursraket inom rening av industriell processluft har under året expanderat till flera nya produktkategorier. Det kan ge fin tillväxt i många år framöver. Bara i år lär omsättningen växa mer än 50 procent. Detta är en industripärla att hålla koll på.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer