Bud på ÅF och uppföljning på utdelningsportföljen

Läs vad Börsplus tycker om ÅF, MedicaNatumin, Ahlsell, InCoax, Inditex, Opus Group, Kopparbergs, Scandidos och IDL Biotech. Börsplus följde också upp hur det gick för utdelningsportföljen 2018 och aktieråden vi gav för ett år sedan. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

ÅF

ÅF faller på en svag börs efter att ha presenterat sitt stora förvärv av finska Pöyry under måndagen. Kursreaktionen är begriplig men kanske inte helt rättvis.

MedicaNatumin

Hälsotillskottsbolaget MedicaNatumins aktie har mer än dubblerats i år. Det är framförallt försäljningen av hudvårdsserien Jabushe i Kina som driver tillväxt och vinst. Nu är marginalen över 20 procent. Aktien är ett kap om den trenden fortsätter. Nedsidan är dock stor om tillväxtspurten visar sig bero på lageruppbyggnad eller något annat tillfälligt.

Ahlsell

Huvudägaren CVC lägger bud på Ahlsell bara två år efter att man börsnoterade bolaget. Priset 55 kronor är lägre än det högstapris som CVC ville ha betalt vid noteringen som man trodde var slutpunkten på den långa karusell av riskkapitalägare som Ahlsell dessförinnan snurrat runt i. Chansen till budhöjning är liten. Men inte noll.

InCoax

Billig bredbandsutbyggnad genom att köra trafiken sista biten till slutkund via redan dragen antennkabel. Det är vad börsaktuella InCoax teknik utlovar. Det låter bra och om det håller lär visa sig inom rätt snar framtid.

Inditex

Den spanska klädjätten tillika H&M:s stora rival Inditex faller i dag efter en svag kvartalsrapport. Är det e-handeln som börjat bita även här? Kanske är anledningen till att Inditex klarat sig bättre än H&M att Inditex verkar på marknader med förvånansvärt låg e-handelspenetration. I så fall är risken stor att Inditex tids nog går samma öde till mötes som H&M.

Opus Group

Bilprovningsföretaget Opus aktie har kraschat. Ovanligt för en verksamhet med konjunkturstabil efterfrågan och potentiellt god vinstförmåga. Egna gamla klantigheter och en hög skuldsättning är två förklaringar till börsens misstro mot Opus. Härifrån blir det en spännande resa med rätt stor sannolikhet att sluta i antingen nyemission eller en kursdubbling.

Kopparbergs

Är det hotet om hård Brexit som pressat Kopparbergs aktie ned i källaren? På lång sikt är det nog överdrivet och prislappen kring 10 gånger rörelseresultatet lockar för en konjunkturstabil verksamhet med starka varumärken.

Scandidos

Medicinteknikbolaget Scandidos kom idag med en svag Q2-rapport. Kassaflödet var riktigt dåligt och risken för nyemission ser vi som överhängande. Räddningen är om allt klaffar med nya produkten Phantom+ MR och nästa 1–2 kvartal blir riktigt bra. Värderingen är dock så låg att en nyemission är något som långsiktiga investerare kan leva med.

IDL Biotech

IDL Biotech laddar för nystart som ska innebära en rejäl expansion. Omsättningen ska tredubblas på ett par års sikt. På tiden säger vi. Bolaget har under många år fört en tillbakadragen tillvaro. Risken är hög men IDL har många bra kvaliteter.

Utdelningsportföljen 2018: Så gick det

Dags att stänga årets utdelningsportfölj och sammanfatta intrycken. Totalavkastningen var utmärkt på 15 procent. Detta trots att vårt största “bet” inte riktigt gick hem.

Råduppföljning

Denna period förra året var flera noteringar på tapeten och vi fick rätt i vår syn på då noteringsaktuella Scout Gaming, Toadman och Infracom. Vi gav också bra köpråd i Mekonomen, Insplanet och ALM Equity. Besqab och Bergman & Beving är omgångens plumpar. Andra aktier som analyserades var: Aerowash, SCA, Optifreeze, Momentum, Tomra, Wonderful Times, Oscar Properties och Xspray.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer