Hoppa till huvudinnehållet

Bud och köpvärda aktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om Scandic Hotels, Orexo, Footway, ScandiDos, Exalt, Cessatech, DecideAct, Fastpartner D, Hanza Holding, Skistar, Enad Global 7 och budaktuella Recipharm, Allgon, Axkid. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Buy&Hold-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

Scandic Hotels

Den klena balansräkningen har hamnat i fokus när hotellkedjan nu går mot ett tungt och mörkt vinterhalvår. Det går att se uppsida i aktien men frågan är om den kompenserar för osäkerheten.

Orexo

Läkemedelsbolaget Orexo satsar på den växande marknaden för digitala terapier. Mycket talar för att detta område kommer öka kraftigt framöver i spåren av covid-19.

Footway

E-handlaren står välrustad med automatiserat robotlager, tung expansionsagenda och en driven entreprenör. Frågan är vart skon klämmer med tanke på aktiens katastrofala utveckling relativt andra e-handlare.

Bud

Det närmar sig jul. I måndags (14/12) kom tre bud på aktier Afv analyserat. Nämligen Recipharm, Allgon och Axkid. Affärsvärlden synar buden. Vilka är tillräckligt bra och var finns chans till budhöjning?

ScandiDos

Medicinteknikbolaget ScandiDos levererar god tillväxt, bra marginaler och kassaflöde. Aktien stiger välförtjänt på beskedet. Fortsätter utvecklingen finns stor uppsida i aktien.

Exalt

På Spotlight finns ett av de minsta noterade konsultbolagen, Exalt med 40 Mkr i omsättning. Lönsamheten är det inget fel på men nog skulle de behöva kvala upp storleksmässigt ett snäpp eller två. Nu satsar man hårdare på IT-säkerhet.

Cessatech + DecideAct

I onsdags gjorde två bolag börsdebut – Cessatech och DecideAct. Gemensamt för dem är att starten blev bra – och att de är danska bolag. Det ökade röd-vita inslaget i årets IPO-skörd är något av en trend. Och man kan inte klaga på danskarnas kursutveckling.

Fastpartner D

Fastpartners D-aktie handlas till 6,4% direktavkastning vilket är en av de högre siffrorna för ett fastighetsbolag. Aktien handlas fortsatt nästan 20% under toppnivån före coronakrisen.

Hanza Holding

Kontraktstillverkaren Hanza har uppvisat stabila marginaler på bolagets huvudmarknader. Kan marginalen öka även på övriga marknader så kommer aktien sannolikt bli en bra placering.

Skistar

Skistar rapporterade igår räkenskaperna för det säsongsmässigt svaga första kvartalet. Bokningsläget är försämrat på grund av covid-19. Långsiktigt borde Skistar vara en vinnare på den ökade friluftstrenden.

Enad Global 7

Stora förvärv har gjort Enad Global 7 till börsvinnare i år. Det finns torrt förvärvskrut kvar vilket bäddar för fortsatta affärer – och kanske fortsatt kursuppgång. Men Afv har svårt att se storheten i bolaget eller att aktien skulle vara annat än övervärderad.

Buy&Hold-portföljen

Handelsfastigheter, läkemedel och datorer som tål tuffa tag. Det och en del annat blir det sista som köps in till Buy&Hold-portföljen för 2020.

Afv-portföljen

Afv-portföljen säljer kontor och vi undrar om vi kanske köpte in Nokia lite för tidigt.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer