Hoppa till huvudinnehållet

Bud, notering och nya köpråd

Läs vad Börsplus tycker om Ferronordic, Electra Gruppen, THQ Nordic, Veoneer, Edgeware, EQL Pharma, Devport, K2A Pref, Triboron och Nanexa. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Ferronordic

Ferronordic är ett svenskt bolag men verksamheten finns i Ryssland där man agerar återförsäljare av anläggningsmaskiner, i huvudsak från Volvo. Sedan noteringen 2017 har vinstutvecklingen varit god men aktien är i princip oförändrad. Det tyder på köpläge.

Electra Gruppen

Logistik- och hemelektronikföretaget Electra Gruppen har en imponerade vinsthistorik. Konkurrensen i branschen är tuff. Kan smålänningarna få ordning på marginalen igen så ser uppsidan i aktien attraktiv ut. Det finns dock en del osäkerhetsfaktorer på vägen.

THQ Nordic

Efter ett lite klent 2018 laddar spelutvecklaren bössan med färskt kapital. Har grundare och vd Lars Wingefors nya ess innanför rockärmen? Det behövs för att motivera värdet på aktien.

Veoneer

Bilsäkerhetsbolaget Veoneer har nära nog kraschat på börsen. Lyfter man blicken från det lite dystra nuläget finns mycket av potentialen ändå kvar – men nu till en mer beskedlig värdering.

Edgeware

2018 var ett tufft år för Edgeware med vikande försäljning och lönsamhet. Optimisten kan se tecken på att vändingen är inom räckhåll. Då är det inte svårt att se attraktiv uppsida i aktien. Frågan är om det räcker för ett köpråd?

EQL Pharma

Christer Fåhraeus lägger via sitt bolag Fårö Capital ett budpliktsbud på EQL Pharma. Prislappen på 12 kronor per aktie lär inte övertyga de troende.

Devport

Fordonskonsulten Devport fortsätter att imponera med höga tillväxtsiffror och har nu siktet inställt på miljardomsättning. Den som delar bolagets optimism kring fordonsindustrin kan ta en titt på aktien.

K2A Pref

Att fastighetsbolaget successivt ändrat karaktär från renodlad bostadsutvecklare till fastighetsförvaltare har gjort K2A till en av börsens bästa preferensaktier. Men frågan är om inte marknaden tagit ut för mycket, för tidigt.

Triboron

Noteringsaktuella miljöteknikbolaget Triboron har utvecklat en teknik som minskar energiåtgången i förbränningsmotorer. Marknadspotentialen är stor och bolaget har ett par avtal på plats. Även ägarlistan är full av välkända namn. Men är det skäl nog för att teckna aktien?

Nanexa

Nanexa har gjort viktiga framsteg under det senaste året. Särskilt genom att starta ett eget produktprojekt som nyttjar bolagets Drug Delivery-plattform. Ihop med en handfull lovande avtal finns förutsättningar för att aktien ska bli fortsatt bra även om risken är hög.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer