Hoppa till huvudinnehållet

Bud, fastigheter och rapportflod

Läs vad Affärsvärlden tycker om Pandox, Nyfosa, LeoVegas, Resurs, MedCap, Arctic Blue Beverages, Sats, Vultus, Vitrolife, Embracer, Avensia, My Beat och Västra Hamnen. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden.

Pandox – Till analysen

Det finns tecken på att hotellmarknaden håller på att ljusna. Ett uppdämt resebehov kan innebära klart bättre tider för hotellfastighetsägaren Pandox framöver.

Nyfosa – Till analysen

Fastighetsbolaget fortsätter expandera med miljardförvärv i Finland. Nyfosas låga P/E-tal lockar men frågan är vad som händer när räntorna börjar stiga.

LeoVegas – Till analysen

Amerikanska MGM Resorts lägger ett bud på speloperatören LeoVegas på 61 kronor per aktie. Budpremien är 44%. Affärsvärlden har tidigare pekat ut LeoVegas som en tänkbar uppköpskandidat.

Resurs – Till analysen

För första gången på länge rapporterade Resurs ett kvartal med lite bättre siffror än väntat.

MedCap – Till analysen

Hälsovårdskoncernen MedCap har en stark balansräkning och goda möjligheter till förvärv.

Arctic Blue Beverages – Till analysen

Finländska Arctic Blue Beverages tillverkar och säljer ginprodukter. Bolaget behöver pengar till en expansion och söker därför notering på First North. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 220504

Sats – Till analysen

Gymkedjan Sats är på gång väg ut ur viruskrisen och kundbasen är nästan helt återställd. Det kan man inte säga om aktien som handlas nära 2020 års bottennivåer.

Vultus – Till analysen

Noteringsaktuella Vultus plattform ska effektivisera jordbruket genom satellitdata. Tekniken är intressant men konkurrenterna är många. Är det läge att teckna IPO:n? Sista teckningsdag: 220505

Vitrolife – Till analysen

Fjolårets förvärv av spanska Igenomix breddar Vitrolifes produkterbjudande. Aktien har mer än halverats sedan årsskiftet.

Embracer – Till analysen

Marknadens aptit på våghalsiga serieförvärvare har hastigt försämrats under året. Lars Wingefors fortsätter dock på den inslagna vägen.

Avensia – Till analysen

Avensias ny-gamla VD Robin Gustafsson har fått ordning på skeppet och har gjort en turn-around avseende tillväxt och lönsamhet. Samtidigt börjar e-handel att vika ned. Är det läge att köpa aktien?

My Beat – Till analysen

En lågprisoperatör för äldre. Det tror börsaktuella My Beat är en vinnande idé på den svenska mobilmarknaden. Det låter vettigt men har bolaget siffrorna för att backa upp värderingen? Sista teckningsdag: 220517

Västra Hamnen – Till kommentaren

Corporate finance-firman Västra Hamnen noteras idag på First North. Aktien handlas 5% över teckningskursen.

Afv-portföljen – Till portföljen

April blev ingen vidare månad för portföljen även om den klarade sig bättre än index. Maj har däremot startat med jackpott.

Råduppföljning – Till sammanställningen

I veckans omgång var det stora kursrörelser. Det var rätt att teckna kryptomäklaren Safello som rusade i börsdebuten ifjol. Även köpråden i Nyfosa och GHP utvecklades starkt. GHP köptes upp av Capio nyligen.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att teckna en prenumeration.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer