Hoppa till huvudinnehållet

Bud, emission och tillväxtraket

Läs vad Börsplus tycker om Sinch, Addera Care, Veoneer, Zetadisplay, THQ Nordic, Oriflame, Cereno, Studsvik, Net Gaming, Ambea samt Enlabs. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Sinch

För ett år sedan var bolaget i turn-around-läge med svag lönsamhet efter en rad stora förvärv. Ledningen har levererat på sitt löfte att återställa marginalerna vilket lyft aktien på börsen. Men kanske finns ännu mer att hämta här?

Addera Care

2018 blev ett konsolideringsår för hjälpmedelsbolaget Addera Care med svag lönsamhetsutveckling. Bolaget genomför nu ett VD-byte. Kan marginalerna stärkas framöver och är värderingen tillräckligt attraktiv för att locka till köp?

Veoneer

I samband med Q1-rapporten meddelade bilsäkerhetsbolaget att man behövde ta in 500 miljoner dollar i nytt kapital. Nu presenteras en lösning som får tummen upp på börsen. Inte helt befogat, tycker vi.

Zetadisplay

Zetadisplay, inom digital skyltning, presenterade nya finansiella mål under kvartalet. Ambitionen är att till 2022 dubbla de repetitiva intäkterna och mer än trefaldiga rörelseresultatet. Lyckas det ska aktien upp rejält.

THQ Nordic

Datorspelsbolaget levererar ännu ett starkt kvartal med rekordresultat och ett nytt förvärv. Det är mest värderingen på aktien som får oss att tveka.

Oriflame

Inte det bästa smink kan dölja att budet på Oriflame ger bolagets ägare dålig ersättning för sin tilltro på företaget.

Cereno

Cerenos läkemedelskandidat CS1 förebygger blodproppar. För att finansiera fas II-studier genomför bolaget just nu en företrädesemission. Vi höjer aktien ett snäpp.

Studsvik

Många, inklusive Börsplus, har tidigare närt förhoppningar om att de väl dolda värdena i kärnteknikbolaget tids nog kan visa sig. Fortfarande är man inte på rätt spår även om det finns små ljuspunkter för den som letar ordentligt.

Net Gaming

Affiliatebolaget Net Gaming har värderats mycket lågt för att vara ett växande bolag. Förr eller senare borde det ge utslag i ökad aktiekurs, har vi tänkt oss. Men nu kommer bolaget med en rapport där både intäkter och vinst faller. Kursraset är brutalt och rättvist.

Ambea

Omsorgskoncernen Ambea gjorde i fjol ett vågat storförvärv av Aleris. Ganska omgående har det stött på problem vilket pressat aktien. Kanske lite för mycket.

Enlabs

Spelbolaget Enlabs sticker ut bland de noterade bolagen med hög andel reglerade intäkter. Utvecklingen under 2018 var av blandad karaktär. Blir 2019 skördeåret för aktieägarna?

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer