Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 160- Bricluncher och sparmål

#Sparpodden 160, Vi pratar lite sparmål i veckanspodd, eller snarare lyfter frågan vad har du för sparmål?
Avtalsrörelsen är igång, aldrig ser förutsättningarna så dåliga ut för svensk ekonomi som när svenskt näringsliv ska in i avtalsrörelsen. Vi pratar om de utskrattade Brickfonderna och varför de har gjort årets comeback. Vi halkar in på rysskräck för att sedan avsluta med att prata fastighetsbolaget magnolia, ipoer mm

Lyssnarfrågor                           

Har jag en vettig blandfond? och vi har en fråga till er vilket sparmål har du?

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-12-01 21:17

Hej, jag undrar hur man kan ta reda på anskaffningsvärdet respektive hur många % av det ursprungliga anskaffningsvärdet som behålls vid Amerikanska bolags avlnoppningar? Har på kort tid fått 2st ( qcp från hcp, advansix från honeywell) som jag har för avsikt att sälja, blir svårt att deklarera. Med vänlig hälsning, Jörgen.

Anonym
Anonym
2016-12-02 08:40

Hej och tack för en bra podcast! i förra avsnittet frågade ni oss lyssnare vad våra sparmål är. Jag är 24 år och sparar i både aktier och fonder samt eget sparkonto. Målen med mitt sparande är att i framtiden ha råd med ett bra boende. Ett annat mål är också att kunna ha råd med kvalitetstid, resor och spara pengar till mina framtida barn samt en bra pension. Nu när jag ännu har er på tråden vill jag gärna ta upp frågor kring bostadsmarknaden. Hur ska en människa idag som inte äger något boende ha råd att köpa ett… Läs mer »