Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 135 – Brexit!

#Sparpodden ep 135. I veckans pod blir det en hel del politik, det är svårt att undgå det när man har Brexit på agendan och Academedia på väg till börsen. Peter har tittat lite på Academedia och sällar sig lite motvilligt till övriga i hyllningskören, caset ser bra ut men med ett varningens finger för den politiska risken.

 

Brexit! Den brittiska folkomröstningen drar allt närmare. Kommer britterna att lämna EU? vad får det för konsekvenser? och hur skall jag som investerare tänka?

Det och mycket mer i veckans pod!

Lyssnarfrågor                        

Amortera eller Investera skatteåterbäringen? Hur ser vi på Alphabet och D. Carnegie? Kan man hedga sitt boende? mm

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

 

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-06-09 22:37

Hej!

Jag är en trogen lyssnare ända sen Jan och Günthers första avsnitt, tack för att ni axlat manteln och gör en fortsatt högintressant podd.

Min fråga/fundering handlar om Volvo och Volvo Cars. Jocke pratar sig ofta varm om Volvo och skämtar också om att de säljer många bilar.
Kan det inte finnas lyssnare/sparare som tror att Volvo fortfarande säljer personbilar och vad tror ni om Volvo Cars på börsen i framtiden? Det spekulerades väl i ett inträde på obligationsmarknaden, något som borde vara ett tecken på framtida börsnotering. Kinesiska, svenska, både och?

Hälsa Eva 🙂

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-06-14 16:32

test test test

Anonym
Anonym
2016-06-15 08:53

Hejsan!

Hur funkar det med tilldelning när emissioner blir övertecknade? Till exempel Academedia som enligt uppgift övertecknades 40 gånger om men alla 35 000 privatpersoner som tecknade fick tilldelning. Själv fick jag precis den summa jag ville ha. I Paradox däremot fick jag bara ca 10% av vad jag tecknade mig för.

Fördelar man aktierna jämt mellan alla eller får folk som tecknat sig för fler aktier mer eller lottar man helt enkelt ut dem?

Anonym
Anonym
2016-06-16 11:35

Hej,

Om ränteavdraget skulle försvinna, kommer det göra stor skillnad i praktiken? Skulle inte en räntehöjning på säg 2% ge i princip samma effekt som en höjning på 2,86% (med avdrag). Eller är det en tankevurpa?

MVH
Ett stort fan.