Hoppa till huvudinnehållet

Bredband, medicinteknik och småbolag

Läs vad Börsplus tycker om MedCap, Hamlet Pharma, Bahnhof, Bredband2, Betsson, Boule Diagnostics, Tagmaster, RaySearch, Infracom, Zalaris, IAR System, Frisq samt Sweco. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

MedCap

MedCap har haft en fenomenal börsresa de senaste åren. Det är bolagets medicinteknikdel som gjort succé medan den andra verksamheten i form av specialistläkemedel är under omställning till mer egna produkter. Lyckas den så kan kursresan fortsätta.

Hamlet Pharma

Hamlet är i sluttampen av en klinisk fas I/II-studie som förhoppningsvis ska visa att bolagets läkemedelskandidat Alpha1H är säkert och har effekt mot cancer i urinblåsan. Resultaten från studien väntas i slutet av juni och blir betydande för bolagets väg framåt.

Bahnhof

Tillväxten faller och kostnaderna ökar. Rapporten från bredbandsoperatören var inget vidare. Men till stor del syns det redan i prislappen som återigen börjar locka.

Bredband2

I förra veckan redovisade bredbandsoperatören Bredband2 resultatet för årets första kvartal. Aktien är ned cirka 30 procent sedan vi senast skrev om bolaget förra sommaren. Är aktien köpvärd och hur ska man egentligen se på det volatila kundintaget?

Betsson

Många spelbolag har lidit som följd av den nya svenska spelregleringen men Betsson klarar sig alldeles galant. Tyvärr ändrar det inte bilden av aktien som väldigt riskabel.

Boule Diagnostics

Diagnostikbolaget Boule Diagnostics har ett ganska turbulent år i ryggen med negativ tillväxt och anmärkningar från amerikanska FDA. Aktien är ned drygt 20 procent sedan vår senaste analys i höstas. Har det blivit dags att trycka på köpknappen?

Tagmaster

Bolaget tillverkar teknik för vägtullar, parkeringar och andra olika smarta trafiklösningar. Man anar en intressant lönsamhetspotential men 2018 blev ett dåligt år. Kan ett storförvärv i USA bli vändningen?

RaySearch

Medicinteknikbolaget RaySearch redovisade rapporten för det första kvartalet 2019. Året inleds med hög tillväxt och tydlig resultatförbättring. Ska man köpa aktien och hur utvecklas de kritiserade kassaflödena?

Infracom

Vill det sig väl kan IT-bolaget var ett par nummer större inom inte alltför lång tid tack vare sin förvärvsstrategi. Då kan aktien bli bra.

Zalaris

Det norska outsourcingföretaget lanserar ett kostnadsprogram som ska spara nästan 60 miljoner norska kronor om året. Ambitionen är att nå 10 procents rörelsemarginal före årsslutet. Lyckas det ska aktien upp.

IAR Systems

Uppsalabolaget imponerar som vanligt med sin höga lönsamhet. Frågan är om de stora investeringar man nu gör i säkerhetsprodukter kan lyfta tillväxten till lika imponerande siffror.

Frisq

Frisq utvecklar digitala verktyg för att förenkla administrationen och processerna kring vårdkedjan. Efterfrågan är stor och potentialen kittlande. Bolaget är nu på väg in i kommersialiseringsfas. Har bolaget vad som krävs för att lyckas?

Sweco

Sticker fortsatt ut som den mest kvalitativa teknikkonsulten efter dagens rapport som fick aktien att lyfta 8 procent. Men bolagets höga värdering saknar motstycke och det är kanske den största risken.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer