Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 103 – Bostadsbubblor och Q3 rekord.

#Sparpodden Ep 103.  Under veckan som gick så slogs det något slags rekord i Q3 rapportering. Bara på fredagen kom det över 30 rapporter! I veckans pod så tar vi upp några av dem Securitas, JM, VOLVO och SSAB bl.a. Ett av bolagen väljer jag att investera i.

Lyssnarfrågor

Bland lyssnarfrågorna tar vi upp bostadspris och eventuella åtgärder, har vi en bostadsbubbla?  Vi tar även upp en intressant möjlighet till att öka på ditt pensionssparande. Att pensionsspara via löneväxling.

Vi tar också upp den viktiga frågan hur många gånger om dagen säger Jocke  ¨Absolut¨.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2015-10-30 13:04

Precis som i förra avsnittet kallar ni även här Muddy Waters för en ‘hedgefond’. Kan ni utveckla det lite? Kollar man på http://www.muddywatersresearch.com/ står det ingenting om någon fond. Jag kan inte heller hitta någon fond eller fondbolag som heter Muddy Waters hos exempelvis Morningstar. Om det verkligen är en hedgefond skulle ni kunna säga exakt vad just fonden heter och länka till mer information om den?

Anonym
Anonym
2015-11-02 09:02

Hej!
Allt oftare hör man uttrycket “valutakrig” i medierna och många hävdar att Riksbankens låga räntor framförallt syftar till att hålla den svenska kronan svag. För oss som sparar i utländska aktier eller till en utlandssemester, kan ni inte prata lite makro och valuta? Vilka faktorer påverkar ett lands valuta? Vad får QE för effekt på valutans värde och vad innebära direkta valutainventioner, som ibland nämns som ett kontroversiellt alternativ till att sänka räntan? Slår man inte ganska brett genom att sänka ett lands räntor, om det “bara” är valutakursen man vill åt?

Mvh

Jakob

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-11-04 08:25

Tack för bra fråga. Det är definitivt en fråga för en framtida podd.

//Eva

Anonym
Anonym
2015-11-02 23:30

Hej och tack för en bra podd. Jag har som mål att genom ett stort procentuellt sparande och investeringar kunna “gå i pension” långt tidigare än den utsatta pensionsåldern. Jag är idag 30 år och har som mål att vid 50 år helt äga min tid genom passiva inkomster, helst tidigare såklart. Min fråga rör tjänstepension och om det någon gång är fördelaktigt (eller ens möjligt) att löneväxla åt andra hållet så att säga. Dvs byta min tjänstepension mot mer lön här och nu som jag kan placera själv. Dels för att jag tror på min egen förmåga att placera… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-11-04 08:19

Tack för feedback och kul med sådana ambitioner. Jag gillar ju att prata om framtida lön och hur man kan se till att få det najs som pensionär så det här ska vi klart belysa i ett framtida avsnitt!

//Eva

Anonym
Anonym
2015-11-03 13:46

Hej! Vid ett flertal tillfällen på sistone har man hört om att Kinesiska Centralbanken sänker reservkraven för bankerna som en kompletterande expansiv åtgärd för att stimulera ekonomin. Samtidigt verkar det finnas en oro över hög skuldsättning bland de kinesiska hushållen och en eventuell fastighetsbubbla. Hur ser de kinesiska reservkraven ut i en internationell jämförelse och är detta något man som investerare bör vara orolig över? Tack för en bra podd!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-11-04 08:18

Intressant fråga, vi försöker hinna med att belysa den i podden.

//Eva