Hoppa till huvudinnehållet

Bostäder, skog och konsultdrivna fastighetsbolag

Läs vad Affärsvärlden tycker om JM, Fenix Outdoor, Mag Interactive, Magle Chemoswed, Genova, SAS, Dustin, SCA samt Konsultdrivna fastighetsbolag och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

JM

Hyresrättsutvecklare har gått som tåget på börsen, medan bostadsrättsutvecklarna har fallit som gråstenar. Kan det vara läge att fynda i sektorn?

Fenix Outdoor

Fenix Outdoor är ingen lätt aktie att värdera. Å ena sidan starka varumärken med stark lönsamhet och viss tillväxt. Å andra sidan ett butiksnät som tynger ner på alla sätt. Och detta i en sektor där värderingarna spretar från kris till hajp.

Mag Interactive

Mag Interactive har gått som en raket inför rapporten men de starka siffrorna räckte inte för att övertyga marknaden och aktien faller 17 procent. På sikt är frågan om det lyft vi ser är en coronadriven parentes eller början på en ny stark tillväxtfas.

Magle Chemoswed

Handeln startar neutralt för det nynoterade CDMO-bolaget. De 1 500 nya aktieägare som fick ta del av erbjudandet är upp enstaka procent på sin investering.

Genova

Intresset var stort för fastighetsbolagets börsintroduktion. Aktien rusar 23 procent i den inledande handeln.

SAS

SAS rekapitaliseringsplan mottogs med ett kursras till en ny lägstanivå. Affärsvärlden har ett säljråd på SAS-aktien och ser fortsatt stor nedsida. Det finns dock en chans att börsen väljer att leva i en fantasivärld där aktien snart ser prisvärd ut.

Dustin

Gårdagens kvartalsrapport från Dustin fick ett varmt mottagande av aktiemarknaden. Finns det mer uppsida efter vårens kurstapp?

SCA

SCA blir dagsaktuellt när BillerudKorsnäs värderar upp skog. SCA är inte längre ett industriföretag med skogsinnehav utan tvärtom: en skogsägare med viss industrirörelse.

Konsultdrivna fastighetsbolag

En liten och småobskyr avdelning i fastighetssektorn bestående av ett tjugotal mindre bolag som i vissa fall bara äger en enda fastighet. I sommar kikar vi närmre på ett flertal av dessa.

Rådppföljning

Volvo och framför allt Traton blev förlorare när coronakrisen slog till. Köpråden i Lindab, ContextVision och Inhalation Sciences blev desto bättre.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Analystjänsten Börsplus är nu integrerad och ingår i en prenumeration på Affärsvärlden. Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer