Hoppa till huvudinnehållet

Börspsykologi

Den mentala biten är det bästa jag vet med börsen. Det är också ett ämne som alla kan diskutera med varandra oavsett vilken typ av strategi man har eller kanske framför allt oberoende hur stor depå man har. Något som alla har gemensamt är just det mentala spelet. Jag försöker lägga ner mycket tid utanför börsen för att kunna vara laddad och taggad när jag sätter mig framför skärmarna. När jag är mentalt instabil, varesig om jag är irriterad eller trött så kan jag dra tydliga paralleller till att min performance också går ner. Rent generellt försöker jag då ta ett steg bakåt och vara mer defensiv för stunden. När mitt mindset inte är på plats hanterar jag inte mina positioner på bästa sätt, det låter självklart men också svårt att avgöra är när man befinner sig i den stunden.

Psykologin på börsen är egentligen den faktor som jag värdesätter högst när jag pratar med andra om mitt yrke. Jag älskar verkligen att försöka pusha och utveckla mig själv, varje dag. Men som mycket annat gäller det att vara ödmjuk på resan och inte tappa fästet där man står. Som jag tidigare pratat om är det mycket trial and error.

En tradingdagbok har ni säkert hört om. Jag tycker däremot att notera ner varje affär som jag gör varje dag är ganska ointressant. Som jag säger i klippet för jag snarare en mental dagbok där jag antecknar mer om känslor, tips i handeln och enkla saker som jag behöver komma ihåg.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer