Börsplus tar hem vinsten i Bilia och köper Mekonomen

Läs vad Börsplus tycker om Scandi Standard, Integrum, Moberg Pharma, G5 Entertainment, Loomis, Projektengagemang, Mekonomen, Aros Bostad, Peab och NeoDynamics. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Scandi Standard

Kycklingköttproducenten Scandi Standard stiger 2 procent på en Q3-rapport som visar på högre omsättning men lägre lönsamhet. Och kanske lättnad över att nödslaktade biffkor inte lett till att det blivit kycklingfärs av Scandi Standards marginaler.

Integrum

Integrum fick ett bakslag tidigt i år som sänkte kursen rejält och tvingade bolaget till en smärtsam nyemission. Pengarna har nu precis kommit in och ska nu användas till att få fart på försäljningen av Integrums medicintekniska produkter för personer med amputation. Är det dags för revansch?

Moberg Pharma

Vad kan vara mer naturligt än att högtidlighålla Gustaf Adolf-dagen med en analys av läkemedelsbolaget Moberg Pharma? Det finns ju paralleller. Båda representerar tappra äventyr med höga insatser och stora framgångar. I båda fallen har man också underskattat faran med dimridåer. Med en rakare kommunikation hade Moberg Pharma förtjänat en mycket lägre riskpremie.

G5 Entertainment

Det mesta tyder på att mobilspelsföretagets klart största intäktskälla Hidden City nu passerat toppnivån och har sina bästa dagar bakom sig. Troligen går G5 därmed in i en helt ny fas där intäkterna lär falla framöver. Kursen rasar 20 procent på den svaga kvartalsrapporten men vi tror det finns mer fallhöjd.

Loomis

Kontanthanteringsbolaget Loomis börjar komma till rätta med problemen i Frankrike. Resan mot högre marginaler borde kunna fortsätta. Med goda tillväxtförutsättningar, inte minst inom Safepoint, på en marknad under konsolidering lockar aktien med en värdering runt p/e 12.

Projektengagemang

Det är nu efter Q3-rapporten pinsamt uppenbart att Projektengagemang inte var den välsmorda tillväxtmotor som bolagets såldes in som vid noteringen. Aktien har rasat rejält men Börsplus ser fortfarande inget köpläge. Kanske tvärtom?

Portföljen: Mekonomen och Bilia

Aktien har rasat som en sten efter nyemissionen för att finansiera det stora danska förvärvet. Nu är p/e-talet runt 9 om vi blickar några år ut. Det är väldigt billigt för vad som i grund och botten är väldigt konjunkturstabil verksamhet. Exemplet Bilia visar att en omvärdering är möjlig. Bilias aktie har rusat och nu gör Börsplus ett byte där vi tar hem vinsten i Bilia och köper Mekonomen.

Aros Bostad

En sedan 2006 väletablerad bostadsutvecklare noterar preferensaktier som ger 8,7 procent i utdelning. Är det gott nog när det finns många andra bostadsutvecklare med preferensaktier som ger runt 9–10 procent? En anmärkningsvärd “specialare” med Aros Bostad är att investmentbolaget LMK verkar ha rätt till nästan hela egna kapitalet trots att grundarna sitter på 70 procent av stamaktierna.

Peab

Byggbolaget presterar vinster i toppklass samtidigt som konkurrenterna Skanska och NCC går riktigt knackigt. Men en halvhögt värderad aktie på vinster som knappt kan bli bättre lämnar inte mycket marginal för bakslag.

NeoDynamics

Med ett bättre biopsisystem för diagnostisering av bröstcancer ska NeoDynamics snabbt nå marknaden. Stora investeringar har gjorts och ska göras. NeoDynamics noteras snart på Spotlight Stock Market. Värderingen är inte låg men bolaget har klara kvaliteter.

Senaste avsnittet av Börspluspodden

Temat för detta avsnitt är övergångsfaser för bolag. Vi tar också en titt på vår IPO-guide och hur utvecklingen gått för ett antal börsnoteringar. Bolag som diskuteras är bland annat Adverty, Aros Bostad, Projektengagemang, G5 Entertainment, Mag Interactive, Tencent, MRG, Phase Holographic och Moberg Pharma.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnetserbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer