Hoppa till huvudinnehållet

Börsplus ger oss fler insikter än andra.

Som prenumerant på Börsplus får du fler och snabbare analyser än vad någon annan analystjänst ger. Här pratar jag med chefredaktör Peter Benson bland annat om varför Börsplus täcker nästan alla slags börsbolag, från megaföretag som Volvo och Apple, till forskningsbolag eller alla de senaste börsnoteringarna.

Peter, hur tänker ni kring urvalet?

Delvis är det ganska självcentrerat. Vi tittar på de aktier vi är nyfikna på. Plus att vi väger vad vi vet att våra prenumeranter är intresserade av. Av naturliga skäl blir det därför mest svenska aktier men även en hel del nordiska bolag och även andra bolag där vi tror det finns ett läsvärde, exempelvis Zalando, Inditex, Apple, Spotify, Tesla, Amazon etcetera.

Vad analyserar Börsplus absolut inte?

Det finns inga formella begränsningar och vi tar gärna emot förslag på aktier att analysera via redaktion@borsplus.se. Däremot ska sägas att Börsplus är en analystjänst för aktieintresserade. Vi skriver inte om fonder och derivat och andra exotiska varelser är inte vår grej.

Tjänar jag pengar på att följa råden?

Börsplus publicerar nära 500 analyser per år så det beror på vilka råd du följer. Blickar vi bakåt är variationen stor mellan de bästa och sämsta analyserna. Men i snitt har Börsplus köpråd gått 15 % bättre än index.Börsplus har en särskild undersida där du kan se uppföljningen av alla analyser.

Detta är så klart ingen garanti för framtiden och alla måste ta ansvar för sina egna investeringar, vare sig de inspirerats av Börsplus analyser eller ej. Men en sak är jag bombsäker på och det är att oddsen att lyckas blir bättre om man som Börsplus redaktion lägger tusentals timmar på att leta och analysera aktier.

Ni pratar om Börsplus verktyg, vad är det för något?

Basen i analystjänsten är så klart de aktieanalyser som våra prenumeranter får på e-post varje dag. Därutöver har vi ett antal så kallade verktyg för bättre avkastning. Dit hör Uppsidan, ett verktyg där man kan se potentialen i realtid i olika aktier baserat på antaganden i Börsplus analyser. Vi är också väldigt stolta över Pref-guiden. Här granskar vi börsens alla preferensaktier. Vi har också ett Analysarkiv med vissa screeningmöjligheter och som sagt Uppföljningarna.

Och så har ni modellportföljer?

Nej, det är faktiskt inte modellportföljer i betydelsen ’modeller’. Börsplus har tre depåer hos Nordnet med riktiga pengar som vi investerar efter tre olika portföljstrategier. Börsplus portfölj har hängt med från nyårsafton 2015 och har avkastat cirka 60 % över index sedan dess. Sedan har vi två färskare tillskott. Utdelningsportföljen och Buy&Hold-portföljen.

Vem bör prenumerera på Börsplus?

Alla med ett börsintresse som vill göra egna aktieval men med stöd av en oberoende analysredaktion. Vi brukar be folk fundera på vad det skulle vara värt för dem i kronor om de gör en extra bra affär per år eller undviker en dålig affär. Ofta räcker det med råge för att motivera prenumerationskostnaden 390 kronor per månad.

Kostar det verkligen 390 kronor?

Nej du har rätt. Det kostar mindre om man är kund hos Nordnet. Alla får minst 15 % rabatt. Är man kund inom Private Banking så är rabatten hela 50 %. Dessutom provar du tjänsten sex månader helt utan kostnad.

Inte så dumt. Stort tack för pratstunden.

Prova Börsplus gratis – vi bjuder på 6 månaders prenumeration.

Du som är Private Banking-kund hos Nordnet får Börsplus gratis i sex månader, därefter har du hela 50 % rabatt. Övriga kunder får 15 % rabatt på samma tjänst. Läs mer och signa upp dig här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer