Hoppa till huvudinnehållet

H&M-konkurrentens ägare rasar på börsen

Läs vad Börsplus tycker om Note, Future Gaming Group, Lifco, Drillcon, Dustin, Litium, New Nordic Healthbrands, Fast Retailing, Thule och Enorama Pharma. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Note

Kontraktstillverkaren Note har vuxit bra senaste året samtidigt som rörelsemarginalen är bland de högsta i branschen. Verksamheten breddas och nyligen genomförde Note ett förvärv i Storbritannien. Frågan är om tillväxten framöver blir hög nog för att motivera en högre multipel. I en sämre konjunktur blir det svårt.

Future Gaming Group

Affiliatebolaget Future Gaming Group har inte rosat aktiemarknaden det senaste året. Aktien är ned cirka 70 procent samtidigt som skuldsättningen är hög. Men har bolaget kanske ett ess i rockarmen?

Lifco

Förvärvskonglomeratet Lifco är dyrt även när man väger in bolagets konjunkturstabila grossistförsäljning mot tandkliniker. Men kanske är aktien lite som ett tandläkarbesök – det är dyrt och svider till en början men lönar sig i slutändan?

Drillcon

Borrföretaget Drillcon tjänar riktigt bra med pengar och det är inte svårt att skissa fram en lockande direktavkastning kommande år – då investeringarna nu minskar. Risk för sämre tider i gruvorna skrämmer dock.

Dustin

Dagens kvartalsrapport visar på stark vinstökning och möts med kursuppgång men ändrar inte bilden av Dustin på något större vis. Det är goda nyheter.

Litium

Det lilla IT-bolaget Litium har vuxit bra det senaste året. Bolaget är rustat för vidare expansion med en välfylld kassa. Tillväxtsatsningar belastar dock resultatet. När kommer lönsamheten och hur hög blir den?

New Nordic Healthbrands

Kosttillskottsbolaget New Nordic har uppvisat en fin försäljningstillväxt under de senaste åren. Asien är i stort sett obruten mark för bolaget där lansering nu sker på ett flertal marknader. Kan tillväxten och rörelsemarginalen öka ytterligare?

Fast Retailing

Japanska klädsuccén Uniqlos ägare Fast Retailing rasar efter en svag rapport. Det är ännu ett bevis på att inte ens “very fast retailing” är immun mot branschens problem. Börsplus går igenom ett tjugotal globala klädaktier på jakt efter mönster som kan visa hur investerare ska agera.

Thule

Är 14 gånger rörelseresultatet billigt för ett välskött varumärkesbolag med fin tillväxt? Eller är det snarare en hög multipel på toppvinster i en cyklisk biltillbehörsverksamhet? Vi ger vår syn på Thule.

Enorama Pharma

Enorama Pharma väntar på godkännande för att lansera sina första nikotintuggummin i Europa och USA tillsammans med partners. I värderingen märks bolagets flört med cannabismarknaden.

Uppföljning av råd

Ytterligaren en godkänd omgång med sex av nio rätt. Vi gav fina köpråd i 24SevenOffice och Cantaria, där den sistnämnda dubblerades. Även köpråden i de norska laxbolagen och säljrådet i H&M var lyckade. Omgångens plumpar var NGS Group, Mag Interactive och Rovio. Övriga aktier som analyserades var: Stillfront, Arjo, Munters, Alteco Medical, Ambea, Lyko, Atvexa, Clas Ohlson och Obestecare.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer