Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 122 – Börsnoteringar och Fingerprint

 

#Sparpodden ep 122. Efter förra veckans något spontana podd från Åre är jag och Peter tillbaka igen. I veckans podd pratar vi Peters roll som journalist och relationen till Fingerprint. Vi tar också upp de börsnoteringar som kommer nu, först ut är Leovegas och Garo. Ska man teckna? Paradox Interactive är ett annat bolag som är på väg in till börsen och gör det utan en traditionell rådgivare som Carnegie och Nordea hur kommer det gå?

Vi har också fått ett mail från Söderberg och Partners som inte var riktigt nöjda med hur vi sågade deras fond i förra avsnittet.

Vi pratar även lite Sydamerika och vi följer upp med lite mer info om Akelius mm

Lyssnarfrågor                        

Härligt med många lyssnarfrågor! Hur skall man se på Berkshire Hathaway? som en fond? Vad är ett konglomerat? Och var kommer Spotify noteras?

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
11 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-03-09 17:10

Hej! Tack för en bra podd! Jag är 19 år och har snart hunnit jobba ett helt år efter att jag tog studenten i somras. Då jag börjat intressera mig för ekonomi och sparande har jag ända sedan min första riktiga lön satt in 10 % i fonder via ett ISK. Detta efter att ha varit och lyssnat på Per H Börjesson på Spiltan. Jag har bland annat fonder som Didner & Gerge Small and Microcap och Spiltan Aktiefond Investmentbolag då jag tänkt att detta ska bli början på ett långsiktigt sparande. Angående avsnitt 122 där ni pratade om Paradox… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-03-09 18:20

Hej sveriges bästa poddare!

Jag har läst lite om “Better Globe”, en alternativ investering i träd. Är nyfiken på hur ni ser på dessa typer av investeringar! Kan det utgöra riskspridare till min portfölj eller är det snarare att likna med pyramidspel?

Anonym
Anonym
2016-03-10 08:38

Hej! Tack för en jättebra podd! Vill börja med ett tips – Bjud in Paradox VD Fredrik Wester till podden och intervjua honom! Sen har jag en kommentar till Peters inlägg om marknadsföring och e-handeln – Inom marknadsföringsbranschen pågår just nu ett enormt paradigmskifte där man sakta men säkert ökar investeringen i digitala medier – först i år (IIRC) beräknas 50% av investeringarna i marknadsföring gå till digitala kanaler i USA, och i Sverige skedde det 2014. Iom denna omställning ökar kraven på mätbarhet och resultat som går att härleda till särskilda insatser – här ligger etablerade bolag inom e-handeln… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-03-10 17:51

Hejsan!
Tusen tack för en riktigt bra podd! Jag är intresserad av Klarna som bolag och dess potentiella börsnotering. Mina frågor är som följande: När tror ni att börnoteringen kommer hända, vilket börs och om ni hade aktier i bolaget nu hur skulle ni tänka vid en eventuell börsnotering, sälja direkt/behålla? Är intressant att höra hur ni tänker kring hur folk bör göra när de har aktier i ett onoterat bolag som går till börsen.

Tack på förhand!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-03-15 15:23

KLarna är spännande vi plockar upp den i podden imorn

Anonym
Anonym
2016-03-11 16:34

Hej! Tack för en bra podd som vanligt.
Sitter och studerar prospektet för en XACT ETF. Läser att emittenten är XCAT Fonder ett dotterbolag till Handelsbanken.
Det som fångade mitt intresse var att förvaringsinstitutet för fonden är SEB. Varför förvarar man sina tillgångar hos en konkurrerande bank? Vad finns det för fördelar med det?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-03-15 15:22

Hej bra fråga vi svarar imorgon i podden

Anonym
Anonym
2016-03-11 21:58

Hej, vad har storägare för syn på utlåning av aktier? Brukar stora ägare låna ut sina aktier och hur betraktas det av folk i ekonomibranschen? Skickar det några signaler?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-03-15 15:22

Hej vi svarar i podden imorgon!

Anonym
Anonym
2016-03-12 08:26

Hej!
Hur fungerar prisrörelserna i ett investmentbolag? Hörde att aktien stack iväg 3 procent då Cristina Stenbeck lämnade ordförandeposten! Styrs ett investmentbolag bara av innehavens kursrörelser eller också av tillgång och efter frågan?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-03-15 15:21

Hej vi svarar i podden imorgon!