Hoppa till huvudinnehållet

Bankskatt – Börsmåndag

Bankskatt blev helgens snackis i finansvärlden. Det är ännu oklart hur den utformas och på vilket sätt den drabbar såväl banker som bankernas kunder. Men hur detta utvecklas under veckan är värt att hålla koll på.

Det är både svenska och europeiska PMI siffror som publiceras under veckan. Måndagen bjuder på svenska Industri PMI. Ännu har inte 50-nivån korsats vilket antyder på mindre aktivitet i ekonomin hos inköpscheferna inom industrin. Det har varit en nedgång under senaste året. I juli noterades värdet 52.

Siffran kom in på 52,3 under måndagsförmiddagen, vilket var något av en lättnad för börsen.

Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-10-07 09:40

kommer inte att fungera vi är med i EU alla som har pengar och genererar pengar kommer att andra banker …
där tok käringen Magdalena inte når dom . vad står EU för fri rörlighet av kapital varor och tjänster (dessa EU emigranter)
det är enklare att gå ur EU vad säljs om S.UU.E.U. Sverge ut ur europeiska unionen . detta börjar likna tok kärringens svamlande om Portugal INGÅNGNA AVTAL SKALL HÅLLAS och det gäller även mentalt skadade politiker.

Anonym
Anonym
2019-11-04 11:33

det kommer inte fungera.frågan enkelt ställt är vem ska banken vara solidarisk med staten och de skatter eller kunderna och det företag. risken är uppenbar att bankerna kommer att lämna Sverige om inte bankerna lämnar Sverige så kommer kunderna att göra det. och vad var det vi sa omEU
fri rörlighet av kapital
portugiserna tycks ha förstått vad frii rörlighet av kapital in innebär