Hoppa till huvudinnehållet

Börsen har mer att ge

Detta inlägg är marknadsföring.

Sedan förra blogginlägget för två veckor sedan har Corona-epidemin pressat marknaderna, som trots allt återhämtat sig rejält under senaste veckan. OMXS30 noterade ny All Time High under torsdagen.

Oron finns kvar, men en mer nyanserad bild börjar växa fram. De senaste spridningssiffrorna för viruset antyder också att åtgärderna kanske börjar få effekt. 
Oljan är en av de mest nedtryckta tillgångarna i spåren av Corona-oron. Från att ha skenat iväg upp till drygt 70 USD under krigshotet nyligen har priset pressats av virusoro till runt 55 USD i skrivande stund. Det är 25% ned på några få veckor. Upprekyler är att vänta, men hur stora de blir beror på den fortsatta virusutvecklingen. Andra faktorer påverkar också oljan, tex den snabba omsvängningen för bilförsäljning mot fler elbilar som bidrar på längre sikt.  I diagrammet nedan syns Brent-oljan med ett Fishnet-diagram som tydligt visar en struktur runt 62 USD där vi förväntar oss visst motstånd vid en upprekyl. Ett brott upp genom den nivån skulle betyda teknisk köpsignal. Just för tillfället är oljan klart översåld, men det betyder inte nödvändigtvis att större rekyler kommer dyka upp i det korta perspektivet.

Ett väldigt bra sätt att exponera sig mot tex olja både vid positiv och negativ marknadstro är via Nordnet Markets som erbjuder courtagefria instrument. Läs mer >

För OMXS30s del ser utvecklingen betydligt starkare ut även på sikt. Fishnet-strukturen bildade en ganska tydlig stödnivå runt 1770 som testades framgångsrikt under förra veckan i samband med den värsta Corona-pressen. Därefter har OMXS30 visat ny styrka. Senaste dagarna börjar en ny stödnivå utkristalliseras (längst till höger i diagrammet) som kan komma att bli intressant vid eventuella nedrekyler.
Predictive Average-indikatorn som visar historisk genomsnittsutveckling kommande halvår visar på fortsatt bra uppgångspotential, åtminstone 3 månader framåt. Däremot på 6 månaders sikt ser historiken mindre gynnsam ut, och i vanlig ordning räknar jag med att någon form av topp sätts under andra halvan av april. Fram tills dess är oddsen goda för fortsatt uppgång. Genomsnittsutvecklingen för OMXS30 de senaste 18 åren har varit +2,2% kommande månad och +3,3% kommande kvartal. 6 månader från idag har indexet i genomsnitt noterats +2,0% högre än i skrivande stund.

Rikard NilssonPartner
Utgivare av Autostocks analysplattform Autotrader

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer