Hoppa till huvudinnehållet

Bolund #svararomisk!

Nej, någon tredje höjning av skatten på ISK ser han inte framför sig. Och dörren öppnas lite, lite på glänt för lagstadgad flytträtt även för äldre pensionsförsäkringar. Annars försvarar finansmarknadsminister Per Bolund regeringens, i mina ögon, lama förslag för en effektivare flytträtt. Allt detta i senaste avsnittet av Sparpodden.

På Nordnet har vi pratat många klassiska spararfrågor under våren. Det började med uttalanden från både finansminister Magdalena Andersson (S) och statsminister Stefan Löfven (S) om att skatten på kapital bör höjas. Det fick oss och många andra att ställa sig frågan; är det en skattehöjning på ISK som avses? Under hashtaggen #svaraomisk försökte vi förgäves få svar från regeringen.

Nu äntligen svarar finansmarknadsminister Per Bolund, och han gör det som gäst i Sparpodden. Han tycker inte att skatten ska höjas mer, utan att nivån nu är bra.

Dessutom pratar vi förstås flytträtt, och om regeringens förslag för att begränsa pensionsbolagens flyttavgifter. Jag tycker att förslaget är otillräckligt, och att regeringen vek sig för branschen. Det tycker inte Per Bolund. Hör honom ge sin syn i veckans avsnitt!

Vi pratade förstås också om hållbart sparande. Finansmarknadsministern påminde om att det i detta nu utreds om den som sparar hållbart kan skattegynnas, exempelvis i form av en avdragsrätt eller en skattereduktion. Det kan exempelvis handla om lägre beskattning av ISK där bara värdepapper som uppfyller vissa miljökrav får förvaras. Bra förslag tycker jag. Utredningen om detta ska presenteras senast den 31 mars 2020.

Per Bolund gästar Sparpodden

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-06-17 17:30

Att lyssna på podden med Bolund, där han snattrar pga manipulerat hastighet är en plåga.

Anonym
Anonym
2019-06-17 17:31

Ingenting att diskutierst, bara rätta till hastigheten