#Sparpodden – Heavy metal med Mikael Staffas

#sparpodden 282 – Lyssna in när Bolidens VD – Mikael Staffas berättar mer om råvarumarknaden. Vi pratar om råvaror som konjunktursindikator, gruvindustri och massa metaller!

Råvarumarknaden och Boliden

Mikael klev upp som VD för Boliden för snart 1 år sedan. Han har tidigare varit CFO samt chef för gruvdriften i Boliden och gjort snart 8 år i företaget.

Intresset för råvarumarknaden har varit märkbart senaste åren. Många investerare som letar komplement till aktiemarknaden och en del som använder det för att tyda konjunkturen framåt.
Jag möte upp med Mikael för att lära mig mer om hur det är att vara verksam inom gruvindustrin. Bolidens affärsmodell är att dels gräva upp metallerna, men också smälta och förfina till koncentrerade slutliga råvaror. Återvinning är dessutom ett viktigt affärsområde idag, där man effektivt kan återvinna upp mot 99% av Bly från batterier.

Lyssna in för att lära dig mer om såväl Boliden men också råvarumarknaden och metaller.

Aktien Boliden

Årsredovisningen publicerades nyligen, så för den som vill lära sig mer om hur man går från hacka till färdig metall är det en intressant läsning. Här är lite aktiefakta från årsredovisningen.

Antal aktieägare: 77 354 per 31 december 2018
Omsättning: 52 miljarder för 2018
Rörelseresultat: 9 miljarder för 2018
Börsvärde: 70 miljarder per mars 2019
Lista: Large Cap (OMXS30)

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer