Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden – Boendeekonomi med Robert Boije

#sparpodden 280! Vi gästas av Robert Boije från SBAB för att reda ut alla tänkbara frågor kring boendeekonomi. Vad är sund belåning? Dags att binda räntan? Problem och lösningar kring bostadsbristen. Detta och mycket mer – lyssna in!

Allt om Boendeekonomi

Robert är verksam på bolånebanken SBAB som chefsekonom. Han har tidigare varit verksam på både Riksbanken, Finansinspektionen och Finansdepartementet. Han är utbildad nationalekonom och har stenkoll på bostadsmarknaden.

Vi bjöd in Robert för att ta itu med bostadsfrågor så som; Bunden eller rörlig ränta? Hur mycket skuldsättning är sund, både för privatpersonen och för den förening man köper in sig i? Har vi en bostadsbrist och vad beror det på? Bör ränteavdraget vara kvar eller inte?
I avsnittet delar vi våra tankar och diskuterar detta med Robert. Sällan finns det exakta svar på något så stort och viktigt som bostadsaffären man gör. Därför bjuder vi in till fortsatt diskussion vad dina tankar och idéer är – dela gärna i kommentarsfältet nedan eller på sociala medier.

Bolån hos Nordnet

Nordnet erbjuder sedan något år tillbaka även bolån. Det är ett prutat och klart lån som ger dig så låg ränta det bara är möjligt. Dessutom är det flexibelt och går väl ihop med din investeringsportfölj.

Det är ett nischat lån som bara passar för vissa typer av bolånetagare. Dels är det alltid rörlig ränta och du kan maximalt låna upp till 50% av bostadens värde. På så sätt är lånet amorteringsfritt om din belåningsgrad förblir under 50%. När din investeringsportfölj växer hos Nordnet med tiden så blir också räntan längre, dessutom räknas familjens totala sparkapital in.

Läs mer om Nordnets bolån här.

Påverka #sparpodden!

Vad vill DU veta mer om? Ställ fråga på Twitter under hashtagen #sparpodden, eller i sharevillegruppen #sparpodden

Hjälp oss växa podden genom att sprida i sociala medier!

/Alexander Gustafsson

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-03-21 07:29

Ett toppenavsnitt! Gärna en uppföljare lite längre fram.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-03-21 08:35

Tack 🙂
Absolut, kommer redan lite mer trevligt kring bostäder nästa vecka. 😀

Anonym
Anonym
2019-04-03 10:16

Riktigt bra avsnitt!

Kul med någon som verkligen vet vad han pratar om och kommer med fakta.