Hoppa till huvudinnehållet

Blommor, cider och gym bland veckans köpvärda aktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om Ratos, Hövding, Kopparbergs, Bilia, Sats, Upsales Technology, LifeClean. Vi bjuder också på nyheter kring Affärsvärldens portfölj och Buy&Hold-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Ratos

Efter en stark halvårsrapport är Ratos på allvar på väg ur sin kris. Även krisvärderingen av industrikonglomeratets aktie är på väg bort – men den är ännu långt ifrån dyr.

Hövding

Cykelhjälmsbolaget Hövding har uppvisat en fin tillväxt de senaste åren. Akilleshälen är bolagets svaga bruttomarginal som behöver stärkas. Frågan är om aktien är en lika säker investering som hjälmen.

Kopparbergs

Bryggerikoncernen överraskade rejält i andra kvartalet och lyckades mot alla odds leverera det bästa resultatet någonsin. Nya produkter visar stark tillväxt och britterna verkar inte haft några problem att flytta pubkulturen till vardagsrummet.

Bilia

Bilia har utvecklats starkt sedan Affärsvärldens köpråd i våras. Igår meddelade Volvo att de köper Bilias konkurrent i form av återförsäljaren Upplands Motor.

Sats

Kommer människor återvända till gymmen när vädret nu kallnar under hösten? I så fall ligger norska Sats bra till för att bli en vinnare.

Upsales Technology

Mjukvarubolaget Upsales har likt många andra bolag i sektorn värderats upp rejält i år. För att se ytterligare uppsida i aktien behöver man tro att tillväxtsatsningarna får ordentligt genomslag i räkenskaperna framöver.

LifeClean

Börsnotering av ett bolag med ett unikt desinfektionsmedel mitt under Covid-19-krisen. Det känns opportunt. Men LifeClean är bättre än vi trott. Bra nog att teckna?

Traton

Afv har tjatat om att Traton-aktien är för billig. Men vad kan få den att stiga? Inte krafttag inom sorgebarnet MAN tycks det om man går efter kursreaktionen på dagens nyhet.

GPX Medical

Medicinteknikbolaget GPX Medical ska noteras på First North. Kapitalet ska ta bolagets produkt för övervakning av för tidigt födda barns lungfunktion mot marknadslansering. Precis som målgruppen är bolaget i tidig fas.

Veteranpoolen

För Veteranpoolen är det nog svårt att koka ihop en värre katastrof än coronapandemin. Men faktum är att bolaget klarat krisen förvånansvärt väl och när utvecklingen vänder är detta ett tillväxtbolag som handlas kring 8 gånger rörelseresultatet.

Afv-portföljen

Portföljen tickar upp så smått när Millicom piggnat till.

Buy&Hold-portföljen

Dags för månadens inköp till Buy&Hold-portföljen. Hela 12 stycken och bara en försäljning. Läs vilka aktier det rör sig om här.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer