Blandade rapportbudskap och portföljförändringar

Läs vad Börsplus tycker om Dedicare, Vostok New Ventures, Norwegian Air, Autoliv, Loomis, Getinge, H&M, Stille, Electrolux, Corline samt portföljförändringar. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Dedicare

Bemanningsbolaget Dedicare har ett tufft börsår bakom sig med vikande lönsamhet och en halverad aktiekurs. Frågan är om det är läge för bottenfiske eller blir det ännu sämre innan det blir bättre?

Vostok New Ventures

Investmentbolaget säljer sitt flaggskeppsinnehav i den ryska Blocket-kopian Avito. Drygt 60 procent av substansvärdet hamnar därmed i kassan. Vad blir kvar av bolaget och hur ska man se på aktien framöver?

Norwegian Air

Flygbolaget tvingas till nyemission på 3 miljarder norska kronor och aktien faller på börsen. Är aktien tillräckligt billig för att man ska våga trotsa börsvindarna och köpa?

Autoliv

Just som bolaget ska skörda frukterna av sin urstarka orderingång sjunker bilproduktionen vilket sabbar den utlovade vinstfesten.

Loomis

Kontanthanteringsbolaget lockar med låg värdering och konjunkturstabila intäkter. Ledningen utlovar stark pipeline för Safepoint i USA och bolaget flyttar dessutom fram positionerna rejält i Tyskland med ett stort förvärv. Det bådar gott.

Getinge

Getinge är rapportsäsongens stora vinnare så här långt. Bokslutet skickade aktien över 100-lappen igen. Kan resan fortsätta?

H&M

H&M behåller utdelningen på 9,75 kronor per aktie vilket innebär att aktien nu direktavkastar 7 procent. Är det skäl nog att köpa aktien när det mesta fortfarande pekar utför?

Stille

Det anrika medicinteknikbolaget Stille har uppvisat en fin försäljnings- och lönsamhetsutveckling under de senaste åren. Aktien har dessutom dubblerats flera gånger om. Bolaget byter nu VD och frågan är om lönsamheten kan förbättras ytterligare?

Electrolux

Planen att knoppa av koncernens mest lönsamma del som eget börsbolag är vettig men ökar kraven ytterligare på ledningen att effektivisera det som blir kvar.

Corline

Corline har tre intressanta spår baserade på sin egenutvecklade heparinsubstans. Att ytbehandla hjärtstentar ser till exempel ut att bli en oväntad och framgångsrik tillämpning. Med okej finanser och starka ägare lockar aktien en riskvillig placerare.

Vill du läsa analyserna och mycker mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer