Hoppa till huvudinnehållet

Blandade budskap från spelbolagen

Läs vad Börsplus tycker om Sandvik, Vitrolife, Duni, Kindred, Micro Systemation, Evolution Gaming, Ework, Inwido, Loomis, Pricer samt rådändring. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Sandvik

Sandviks rapport visade inga tydliga tecken på konjunkturavmattning även om vissa orosmoln finns. Men frågan är om det räcker när aktien stigit 40 procent bara i år samtidigt som kommande rapporter bjuder på rekordstarka jämförelsesiffror.

Vitrolife

Fertilitetsbolaget Vitrolife släppte rapporten för de första kvartalet 2019. Bolaget växte 18 procent och förbättrar resultatet. Justerat för valutaeffekter ter sig utvecklingen inte vara lika imponerande.

Duni

Trots krafttag med höjda priser och nedskärningar verkar det svårt att helt motverka effekten av höga distributions- och råvarukostnader. Finns det fog att ifrågasätta en återhämtning till forna rörelsemarginaler över 10 procent? Kanske inte, men det krävs nog att Duni redan nästa kvartal ser betydligt bättre ut.

Kindred

Mycket handlar om Sverige när Kindred rapporterar av inledningen på 2019. Omregleringen slår oväntat hårt på vinsten. Även om det kan bli bättre härifrån så tror vi inte det räcker för att lyfta aktien.

Micro Systemation

Kriminalteknologibolaget Micro Systemation släppte rapporten för det första kvartalet 2019. Rensat för valutaeffekter minskar försäljningen och rörelseresultatet är dessutom negativt för första gången på många år. Finns det risk att även 2019 blir ett mellanår för bolaget?

Evolution Gaming

Kasinoleverantören Evolution Gaming är den bästa storbolagsaktien i år med nästan 70 procents kursuppgång. Kan kursrallyt hålla i sig?

Ework

Konsultmäklaren visar fin tillväxt och ett resultat som för första gången på flera kvartal växer i linje med omsättningen. Men flaggar samtidigt för en osäkrare marknad. Vad innebär det för aktien?

Inwido

Fönstertillverkaren Inwido har ett turbulent år bakom sig med negativ organisk tillväxt. Hur ser marknadsförutsättningar ut för Inwido framöver och är aktien köpvärd efter kursfallet?

Loomis

Aktien har stigit rejält samtidigt som nya redovisningsregler och budrykten kring G4S ökat osäkerheten. För den långsiktiga behöver det inte vara fel att ha kvar aktien men vi säljer den ur Börsplus portfölj.

Pricer

2018 var ett genombrottsår för prismärkningsföretaget Pricer som passerade en miljard i försäljning. Rapporten för det första kvartalet 2019 visar att omsättnings- och resultattillväxten fortsätter i hög takt. Hur ser utsikterna ut framåt och är aktien fortfarande köpvärd?

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer