Hoppa till huvudinnehållet

Blandade budskap från spelbolagen

Läs vad Börsplus tycker om MTG, Midsona, Gunnebo, Mips, Kindred, Lime Technologies, Bredband2, Prostalund, samt Kambi. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

MTG

Tillväxten inom E-sport håller inte den takt som bolaget och aktiemarknaden räknat med. Frågan är om det är en tillfällig svacka. Om inte, så finns det klar nedsida i MTG-aktien.

Midsona

I våras skruvade styrelsen upp Midsonas tillväxtmål. Om detta infrias så kommer aktien sannolikt bli en vinnare. Skuldsättningen börjar dock bli ohälsosamt hög. Är aktien värd risken?

Gunnebo

Vändningen går lite trögare än vi hade hoppats på. Att bolaget byter vd, startar sparprogram och planerar nyemission ökar osäkerheten.

Mips

Hjälmbolaget Mips är ett av börsens snabbast växande bolag. Koncernens finansiella mål år 2020 ser ut att vara inom räckhåll. Kan tillväxten bestå finns bra uppsida kvar. Aktiemarknadens förväntningar på att detta ska ske är dock höga.

Kindred

Andra kvartalet blev inte den resultatmässiga comeback som börsen hade hoppats på. Efter kursraset ser aktien billig ut men kanske är det en synvilla.

Lime Technologies

Lime Technologies har varit en succé aktiekursmässigt sedan noteringen i vintras. Halvårsrapporten väcker dock några frågetecken.

Bredband2

Halvårsrapporten visar god försäljningstillväxt, stabilt kundintag och resultatförbättring. Är oron kring höjda avgifter från nätägarna och den dämpade marknadstillväxten överdrivna?

Prostalund

Prostalund har länge strävat efter ett genombrott för sin metod CoreTherm som används för behandling av godartad prostataförstoring. Nu har bolaget ändrat strategi och lägger allt fokus på Norden. Är det skäl att bli positiv till aktien?

Kambi

Oron för kundavhopp ligger som en våt filt över aktien. Den som är långsiktig kan se det som ett köptillfälle men bör stålsätta sig för en skakig resa.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer