Hoppa till huvudinnehållet

Nu höjs barnbidraget – 200 kr extra i månaden!

Glada nyheter för alla barnsparare! Barnbidraget höjs för första gången på över tio år till alla föräldrars lycka – vi tar och kollar på vad effekten av detta blir för ett långsiktigt barnsparande. 

Ökar med 19%

Från den 1 mars så höjs barnbidraget till 1 250 kr istället för 1 050 kr. Det är en ökning med 19% eller 200 kr. Tänker du lite långsiktigt så blir detta 2 400 kr extra varje år och totalt över de 16 år som barn är berättigade till barnbidrag ger det totalt 38 400 kr.

Dubbla pengarna på lång sikt

Jag hoppas och tror att många föräldrar känner att detta lyftet kan hjälpa sätta igång barnsparandet. Det riktigt fina med barnsparande är att det per automatik blir långsiktigt och du kan få ut effekten av detta. I slutändan kan det betyda ett körkort, en del av insatsen till första boendet eller drömresan som barnet vid klivet över till vuxen ålder vill realisera.

Ett sparande på 200 kr i månaden över 16 års tid med börsens avkastning hade kunnat ge 77 958 kr – alltså nästan dubblat pengarna.*

Du kan testa Sparkalylatorn själv här.

Starta barnsparandet

Starta ett barnsparande är inte svårt och det går fort – inte minst tänk på allt ditt barn kan göra i framtiden!

Du behöver bara öppna ett konto och starta ett månadssparande, sen sköter det mesta sig självt.

Vill du lära dig allt om barnspar så kolla in klippet här:

Vi har dessutom samlat massa matnyttiga inlägg här på bloggen under kategorin Spara till Barn.

Lycka till med ditt barnsparande och glöm inte att inspirera barnen till fortsatt sparande. Myndighetsåldern är inte slutmålet, det är bara början!

/Alexander Gustafsson

* Beräkningen är framtagen för att ge exempel på hur ett regelbundet sparande kan få dina pengar att växa över tid. Beräkningens resultat utgör inte en utfästelse, ett råd eller en rekommendation. Beräkningen är en förenkling av verkligheten.

I beräkningen har vi endast tagit hänsyn till ett begränsat antal parametrar:

  • startbelopp,
  • månatligt sparbelopp,
  • spartid i år
  • förväntad avkastning per år

Den förväntade avkastningen per år har i beräkningen fördelats jämt över varje månad och varje månad realiseras avkastningen och adderas till sparkapitalet. Det går inte att säga i förväg hur stor avkastningen blir i verkligheten, avkastningen i beräkningen är endast ett antagande.

Sparande påverkas av inflation, skatteeffekter, valutakurser och avgifter, vilket vi inte har tagit hänsyn till i beräkningen. Beräkningen bygger inte på någon särskild sparform.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar eller felaktiga beräkningar som kan uppkomma.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer