Hoppa till huvudinnehållet

Bank, serieförvärvare och kläder bland veckans analyser

Läs vad Affärsvärlden tycker om Nordea, Lifco, Profoto, Modus Therapeutics, Eevia Health, Dustin, H&M, Wicket Gaming med flera. Vi bjuder också på nyheter kring uppföljning av Affärsvärldens råd. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Nordea

Nordea har underpresterat sina konkurrenter under en längre period. Nu ser vändningen ut att vara på ingång. Det har inte gått aktiemarknaden obemärkt förbi. Finns det någon uppsida kvar att hämta i banken?

Lifco

Serieförvärvaren Lifco har rönt stora framgångar på börsen senaste åren. Marginalerna är i absoluta toppklass och värderingen hög. Finns mer uppsida?

Profoto

Ljuset gör fotot brukar det heta. Profoto säljer premiumljussättning till professionella fotografer. Nu ska bolaget noteras på Stockholmsbörsen. 2019 var på grund av pandemin ett tufft år. Är framtiden tillräckligt ljus för att aktien ska vara värd att teckna? Sista teckningsdag: 210630

Modus Therapeutics

Modus Therapeutics utvecklar en läkemedelskandidat mot sepsis och septisk chock. Bolaget genomför nu en emission inför listning samt finansiering av kliniska studier. Vid lyckosamma studieresultat är planen att sälja hela bolaget 2024. Sista teckningsdag: 210713

Eevia Health

Hälsobolaget Eevia noterades på Spotlight. Aktien handlades ned i premiärhandeln.

Dustin

Genom vårens förvärv av det nederländska miljardbolaget Centralpoint blir Dustin den åttonde största IT-återförsäljaren i EMEA. Om de väntade synergierna blir verklighet bör aktien ha mer att ge.

H&M

H&M:s kvartalsrapport kom in bättre än väntat på nästan alla punkter, men trots det tappar aktien. Är det ett köpläge vi ser?

Wicket Gaming

Mobilspelet Cricket Manager har utvecklats sedan 2015 och mött många problem längs vägen. I år ska spelet äntligen lanseras men Wicket Gamings befintliga ägare vill inte längre stå för finansieringen. Uppsidan är dock stor om spelet blir en fullträff i cricketbitna länder som Australien och Indien. Sista teckningsdag: 210705

Profoto

Ljussättningsbolaget Profoto steg cirka 20% i premiärhandeln på Stockholmsbörsen. Affärsvärlden var positiva till erbjudandet och gav rådet teckna.

Råduppföljning

Omgången bjuder på en missad snålbudsraket men också ett avvärjt bottennapp. Vi tog det säkert i Axkid men gav samtidigt pricksäkra råd i börsnoteringarna Northern CapSek Ventures och Genova.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer