Hoppa till huvudinnehållet

Bank- och rapportfokus

Läs vad Börsplus tycker om Byggmax, Dignitana, Fabege, Qliro, ContextVision, Getinge, banker, Nordea, Nent Group, GHP, Trelleborg, Kindred, DistIT, SATS och Buy and Hold-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Byggmax

Bygghandelskedjan lockar med låg prislapp på börsen men verkar ha svårt att få ordentlig ordning på lönsamheten. Dagens rapport är visserligen ett fall framåt men mer behövs.

Dignitana

Dignitanas maskin DigniCap hjälper cancerpatienter att behålla håret i samband med kemoterapi. Försäljningen har börjat ta fart ordentligt och en högprofilerad insider köper rejält med aktier. Ska man ta rygg?

Fabege

”Nettouthyrning” är just nu fastighetsordet på allas läppar. Det tycks hittills i år ha varit markant svårare att hitta nya hyresgäster till kontorslokaler vilket också märks i hur investerare värderar kontorsfastighetsbolagen. Är det början på slutet för fastighetshaussen – eller kanske köpläge?

Qliro

Att börsnotera kreditmarknadsdelen av koncernen framstår som plan B efter att klädhandlaren Nelly fått problem med lönsamheten. Det inspirerar inte.

Rådändring: ContextVision

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet.

Getinge

Medicinteknikbolaget har fått rätsida på tillväxten och även marginalerna rör sig i rätt riktning. Aktien har dubblerats under 2019. Finns mer uppsida kvar eller har aktiemarknaden tagit ut segern i förskott?

Bank

Det är bankdag på börsen då såväl SEB som Handelsbanken och Swedbank lämnar sina Q3-rapporter. Vi på Börsplus är som bekant bank-kramare och har två av aktierna i våra portföljer. Håller de måttet?

Nordea

Frank Vang-Jensens första kvartal som VD för Nordea bjöd på nya finansiella mål, sänkt utdelning och förstås en rejäl storstädning i räkenskaperna. Mycket var väntat men ett intryck är att någon tydlig vändning kan dröja ytterligare.

Nent Group

Affären med Telenor kan ändra bilden av TV-koncernen radikalt på sikt men börsen har tagit mycket av det positiva i förskott.

GHP Specialty Care

Sjukvårdskoncernen bjuder på stark organisk tillväxt och ett rekordresultat för det säsongsmässigt svaga tredje kvartalet.

Trelleborg

Försäljningen utvecklas hyfsat trots ett mer osäkert marknadsläge än tidigare. Men aktien har tillsammans med andra cykliska bolag värderats upp och vi ser inte längre samma kurspotential. Vi säljer därför Trelleborg ur Börsplus portfölj.

Kindred

Aktien är upp 10 procent efter en Q3-rapport med rätt svaga siffror men också positiva tongångar kring utvecklingen för resten av året.

DistIT

2019 har varit ett år av omstruktureringar för distributören DistIT. Blir effektiviseringarna så bra som många hoppas på kan aktien vara värd en chans. Men det saknas inte risker.

SATS

Trots att kursen sattes på lägsta nivån i det breda teckningskursintervallet så har SATS-aktien fallit i Oslo sedan noteringen i mitten av veckan. Det är logiskt.

Buy and Hold-portföljen

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer