Hoppa till huvudinnehållet

Bank- och hälsovårdsfokus

Läs vad Affärsvärlden tycker om Danske Bank, Sbanken, QBank, Bahnhof, Gasporox, QleanAir, Respiratorius, BioGaia, Ovzon, Kallebäck Property och krönika om Uppsidan, Podden Affärsvärlden Analys och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Danske Bank och Sbanken

Båda de utländska banker som Afv förespråkat som bra aktier har gått starkt på börsen de senaste månaderna. Nu ser vi bara den ena som köpvärd.

QBank

Mjukvarubolaget QBank värderas lågt relativt börsens andra SaaS-bolag. På kort sikt är osäkerheten stor men kan bolaget accelerera tillväxten så är uppsidan fin.

Bahnhof

Bahnhof levererar en stabil rapport med imponerande kundintag och lovande tillväxt på företagssidan. Den rekordlåga bruttomarginalen skvallrar dock om att nätägarna återigen försöker pressa operatörer som Bahnhof genom att höja priserna.

Gasporox

Aktien har rusat när planerna på en avknoppning av ett dotterbolag inom medicinteknik konkretiserats. Kanske för mycket?

QleanAir

QleanAir växer över 30 procent och värderas till 8 gånger rörelsevinsten. Vad är haken? Vinsten kan gå upp i rök.

Respiratorius

Respiratorius har i över ett års tid jobbat med att hitta en partner för sin läkemedelskandidat mot lymfkörtelcancer. Det kommande året lär ge ett avslut och oddsen är inte så dumma för att det blir positivt.

BioGaia

Probiotikabolaget BioGaia värderas för första gången på ett par år lägre än börskollegan Probi. Är det verkligen motiverat? Vi noterar även att konsolideringen i sektorn ökar.

Ovzon

Förra veckans kursraket Ovzon kraschlandade efter kvartalsrapporten och handlas nu under noteringskursen. Är det ett köpläge vi ser?

Kallebäck Property

Kallebäcks enda hyresgäst Saab AB köper stor aktiepost och blir största ägare i det lilla fastighetsbolaget. Den konspiratoriskt lagde ser tydlig intressekonflikt.

Krönika om Uppsidan

Wall Street når nytt All-time-high, liksom svenska bostadspriser. Även svenska aktier är överlag på plus i år trots ett fruktansvärt konjunkturras. Var finns det aktier med uppsida kvar? Ett förslag är att surfa in på Affärsvärldens digitala verktyg ‘Uppsidan’.

Nytt avsnitt av podden Affärsvärlden analys

Analyser av GHP Specialty Care, Academedia, Coor och Storytel. Därtill genomgång av ‘Buy and hold-portföljen’, samt ett par avslutande ord om Contextvision. Med Madeleine Lundberg, Björn Rydell och Peter Benson.

Uppföljning

Omgångens köpråd utvecklades överlag starkt. Boule Diagnostics, Storytel och SCA steg cirka 60% vardera. Även Leovegas och Troax bjöd på fina kursuppgångar. Det var dessutom rätt att sälja Volati Pref.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Analystjänsten Börsplus är nu integrerad och ingår i en prenumeration på Affärsvärlden. Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer