Hoppa till huvudinnehållet

Bank och hälsovård bland veckans köpråd

Läs vad Börsplus tycker om Bygghemma, Lifco, Handicare, Nobia, Attendo, Danske Bank, Atrium Ljungberg, Catena Media och Uppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Bygghemma

Bygg- och heminredningsbolaget växer fort och konsoliderar marknaden. Bygghemma har dessutom bevisat att det går att tjäna okej med pengar på e-handel. Kanske kommer antalet renoveringsprojekt att öka nu i coronatider?

Lifco

Aktien har gått märkbart sämre än andra serieförvärvare under börsnedgången. Har det öppnat ett köpläge eller räds börsen Lifcos cykliska profil med rätta?

Handicare

Bolaget fokuserar på sitt starka kort i form av trapphissarna. Det är lovande och kan bli vändningen för den trista kursutvecklingen. Men först måste coronakrisen klaras av.

Nobia

Försäljningen var i stort sett oförändrad för köksbolaget i första kvartalet. Rörelseresultatet var desto sämre och halverades. Hälften av arbetsstyrkan är permitterad och investeringar skjuts upp. Har aktien fallit oförtjänt mycket?

Attendo

Omsorgsjätten Attendo har det svettigt i Finland och kommer drabbas av extra kostnader för covid-19. Aktien verkar nu ta höjd för långsiktig vinstpress.

Danske Bank

Har du hög tolerans för eländiga nyheter och beredskap för en nyemission? Då är Danske Bank köpvärd.

Atrium Ljungberg

I krislägen är det ofta som fastighetssektorn hamnar i epicentrum. I spåren av coronaviruset är kontors- och köpcentrumjätten Atrium Ljungberg bland de med farligast exponering. Lockar substansrabatten kring 35 procent tillräckligt för att ändå köpa aktien?

Catena Media

De värsta hålen i balansräkningen tätas till med hybridkapital. Det är ingen långsiktigt bra lösning men köper tid för Catena att åstadkomma den vändning som var på gång innan viruskrisen slog till.

Uppföljning

Köprådet i Storytel utvecklades starkt. Bland omgångens säljråd stack råden i Nepa och Oscar Properties ut. Några av de övriga aktierna som analyserades var MTG, Fortnox och Attendo.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer