Artificiell intelligens – ett måste i en framtida kundupplevelse

Jag gästade nyligen Ather Gattami och den nystartade AI-podden där jag gav min syn på hur artificiell intelligens kommer förändra vår och andra branscher i grunden. AI kommer att vara en central del i vår kundupplevelse i framtiden, och ska vi nå vårt mål att erbjuda världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar måste vi ligga längst fram inom utvecklingen. Tekniken är idag relativt ung men utvecklingen går snabbt och jag ser framför mig att det kommer bli en stor omvälvning i branschen när tekniken för AI tar några steg till.

Men AI är inte ensam svaret på hur man skapar en bra kundupplevelse. Datorer kan systematiskt utföra repetitiva moment och analysera stora datamängder, medan människor är bättre på till exempel relationer, kreativitet och empati. Kombinerar man dessa egenskaper kan man skapa enastående upplevelser på en digital plattform. I ett första skede kommer vi använda AI som ett stöd när man blir kund hos oss. Det kommer bland annat innebära att man blir guidad hur man startar ett konto, sätter igång ett sparande och överför aktier och fonder från andra banker. Jag ser att vi med hjälp av AI kommer att personalisera vår tjänst, ännu bättre förstå dig som kund och ge dig mer relevanta erbjudanden. Den nya tekniken möjliggör också kostnadseffektiv och lättillgänglig finansiell rådgivning på bred front, något som tidigare varit svåråtkomligt och dyrt.

Vad är din syn på AI? Kommentera gärna nedan eller kontakta mig på twitter @CEONordnet

/ Peter

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer