Hoppa till huvudinnehållet

”Vi har startat en finansiell resa där du sitter i förarsätet”

Som sig bör så här års är det dags att se tillbaka på tiden som gått. Att summera, fundera, förundras och förbättra. Jag gör allt det där och mycket mer. För det är en spännande värld vi lever och verkar i. Finansvärlden.

De senaste 12 månaderna har vi lanserat nya produkter, för våra kunder. Vi har som enda svenska bank betalat ut extra avkastning på aktier, till våra kunder. Vi har pratat med våra kunder på Twitter och på telefon. Under event och via Skype. Vi har tagit emot ris och vi har tagit emot ros. Och vi har blivit så oändligt mycket rikare när det kommer till både erfarenheter och utmaningar.

Där är därför jag älskar mitt arbete.

Det jag framförallt tar med mig från året som gått är vårt arbete för en effektivare flytträtt. Jag är stolt över att vi stått på barrikaderna och kämpat för de pensionssparare som bara i år betalat över 2,6 miljarder kronor i avgifter – kanske helt i onödan. Vi har diskuterat och debatterat och vi vet att vi har rätt.

Det är nämligen inte rimligt att pensionssparare i år – 2019 – inte själva får välja var det egna pensionskapitalet ska växa. Det är fel och det är förargligt.

Vi har också föreslagit en helt ny sparform för pension, som vi kallar PSK (pensionssparkonto). Modernt och enkelt för den som tänker framåt. Vem har sagt att pension behöver vara svårt?

52 IPO:er har vi erbjudit våra kunder och över 600 aktieanalyser, krönikor och kommentarer har vi förmedlat till nyfikna investerare via vår samarbetspartner Börsplus.

En helt ny sajt har sett dagens ljus och över 800 000 kunder (i alla nordiska länder) har provat att handla aktier via oss. Alla är inte nöjda och det är vi ödmjuka inför. Men merparten av de vi har kontakt och dialog med vittnar om att nya nordnet.se är ett stort, stort framsteg när det kommer till design och användarvänlighet. Det var vad vi drömde om.

Aktielåneprogrammet som lanserades under förra året blev för ganska precis 12 månader sedan utsett till Årets Sparinnovation av tidningen Privata Affärer. I år har vi utökat programmet till att förutom kapitalförsäkring även omfatta pensionsförsäkring. Vi har adderat fler marknader och har hitintills betalat ut över 17 miljoner till våra kunder i extra avkastning. En hisnande summa.

På tal om kapitalförsäkring. Från och med i år kan våra kunder investera i onoterade svenska värdepapper inom kapitalförsäkring. Du slipper deklarera köp och försäljningar och vinster, utdelningar och ränteintäkter är skattefria. Istället betalar du en låg årlig schablonskatt. Vår kapitalförsäkring för onoterade värdepapper vänder sig till privatpersoner och entreprenörer som äger eller vill investera i bolag som inte är noterade på börsen.

För bara några veckor sedan blev jag åter kontaktad av tidningen Privata Affärer. Det stod då klart att vi, genom vårt nya entreprenörskoncept, blivit utsedda till Årets Småföretagarbank. Att Nordnet som grundats, utvecklats och i över 20 års tid drivits av entreprenörer får det här priset gör mig oerhört stolt.

Och glad, för alla kunders skull. Att du som egenföretagare äntligen har tillgång till enkla, smarta och kostnadseffektiva sparformer för dig och ditt bolags pengar. Det är inte en dag för tidigt. Hos oss placerar man överlikviditet i en kapitalförsäkring utan onödiga avgifter. Man skapar trygghet via tjänstepension eller direktpension och premierar bolagets nyckelpersoner med det som vi kallar bonusfond. Är det dags för en exit? Då har vi mycket förmånliga och skatteeffektiva lösningar som vi mer än gärna delar med oss av.

Med det sagt vill jag nu tacka dig. För att du är med oss och ger oss feedback. För att du tror på oss och utmanar oss. Det behöver vi.

Vi har startat en finansiell resa – och jag har ingen aning om var den kommer att sluta. Välkommen att följa med.

God jul och gott nytt år.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-12-24 12:12

Tack för i år och hoppas att 2020 blir lika framgångsrikt!
Bra jobbat, fortsätt med det!
Önskan: tydliga aktie hint.
MVH Anders

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-03 10:11

Tack för feedback! Martin

Anonym
Anonym
2019-12-26 15:32

Det man saknar på Nordnet är möjligheten att handla med optioner. För att göra det måste man vara kund hos Avanza.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-07 14:22

Hej!

Det går att handla med optioner i både ett aktie- och fondkonto samt ett investeringssparkonto. Maila mig på Axel.Karlsson@nordnet.se så hjälper jag dig att komma igång 🙂

God fortsättning!

Anonym
Anonym
2020-01-01 18:12

Utmärkt hemsida! Ändra nu inte för mycket på hemsidans design, som Avanza gjort, invecklad sida, tappat stinget helt hehe. En sak som jag sagt innan.. Hade varit kul med handel på fler börser/länder direkt på hemsidan, såsom Europa inklusive Storbritannien och tillgång till hela Frankfurtbörsen, där finns nästan alla aktier från hela Världen, det är en av dom största aktiebörserna i Världen! Ni har eller har haft verksamhet i Tyskland, borde väl inte vara så svårt att få tillgång till Frankfurtbörsen på hemsidan? Kan säga att det hade uppskattats av nästan alla era kunder! Man behöver inte fler börser om… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-07 14:26

Hej!

Du har möjlighet att handla på Xetra via vår hemsida, här har du aktierna som finns där: https://www.nordnet.se/marknaden/aktiekurser?sortField=diff_pct&sortOrder=desc&exchangeCountry=DE.

Du har även möjlighet att handla aktier som är listade på FTSE350, dock endast bara i ett aktie- och fondkonto då vi inte har elektronisk handel på den marknadsplatsen.

Har du några fler frågor så tveka inte på att skicka mig ett e-post på axel.karlsson@nordnet.se 🙂 God fortsättning!