Analytiker tror på kraftig vinstökning för Castellum och JM för andra kvartalet

Nästa vecka börjar rapportsäsongen för det andra kvartalet på allvar. Vad är analytikernas förväntningarna på vinsttillväxt och förändring i omsättning jämfört med samma kvartal föregående år? Finwire har gjort en sammanställning med data från Bloomberg.

Det är på fredag som rapportsäsongen drar igång ordentligt på fredag med sammanlagt ett 25-tal bolag på Stockholmsbörsen som rapporterar. Flera av dem är fastighetsbolag och här visar det sig finnas stora skillnader i förväntningar hos analytikerna.

Störst vinsttillväxt väntas för fastighetsbolagen Castellum och JM. Bolagen väntas öka vinsten med 43,9 respektive 34 procent. Även Atrium Ljungberg vänts gå starkt med en ökning av vinsten med 33,7 procent.

Lägst förväntningar vad gäller vinst har analytikerna på Kungsleden och det europeiska hotellfastighetsbolaget Pandox som räknar med minus 17,7 respektive 17,6 procent.

När man bortser från fastighetsbranschen utmärker sig Com Hem som väntas öka sina intäkter rejält, med hela 38 procent. Hälften av omsättningsökningen procentuellt väntas slå igenom på resultatet, en ökning med drygt 19 procent.

Ytterligare två bolag som väntas prestera bra med tvåsiffrig tillväxt i omsättning och vinsttillväxt är Netent, utvecklingsbolaget inom spelsektorn samt livsmedelsföretaget Cloetta.

Den tyngsta rapporten kommer dock från SEB som är första storbanken ut att rapporterar för kvartalet på fredag. Analytikerkåren tror att vinsten kommer att dippa med 5,4 procent och intäkterna sjunka med knappt en procent.

 

Bolag Rapportdatum Intäktsförändring i procent, estimat Resultatförändring före skatt i procent, estimat
Wihlborgs 10 juli 8,5 14,6
Comhem* 11 juli 38 19,1
Atrium Ljungberg 12 juli 12,2 33,7
Klövern 4,3 3,9
Kungsleden -1,8 -17,7
Avanza** 13 juli 8,7 6,3
Castellum 37,2 43,9
Netent 17,3 19,6
Pandox 7,4 -17,6
ÅF 8,5 10,7
Axfood 14 juli 6,7 3,5
Cloetta 15,6 14,6
JM 12,7 34
Nordax 6 15,5
SEB -0,76 -5,4

 

Källa: Bloomberg

* ebitda
** rörelseresultat

 

newsroom@finwire.se

Nyhetsbyrån FinWire, @FinWire

Finwire
Finwire
Nyhetsbyrå

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer