Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 124 – Amorteringskrav och småposter

 

#Sparpodden ep 124, Efter mycket om och men så är nu Amorteringskravet på väg att klubbas igenom, hur ser tidsplanen ut och vad kommer det att innebära? Och vad skall det vara bra för?

Peter och många med honom gillar Apple men varför har de så låg värdering? Vad kan få aktien att lyfta?

Hur skall man agera när man är med vid en nynotering och får en väldigt liten post? Och ur skall bolagen fördela aktierna, lite till alla eller lottning? Vad tycker ni?

Detta och mycket mer i sparpodden den här veckan.

Lyssnarfrågor                        

Vad kan vara en rimlig ränta på bolån? Hur skall man tänka kring att vara ¨helkund¨ hos banken? Vilken index fond är bäst Avanza Zero eller Nordnet Superfonden Sverige? mm

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
6 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-03-23 17:51

Hejsan!

Jag vill köpa en ETF som följer MSCI Australia. Fonden handlas i Euro, betyder detta att jag behöver betala dubbla valutaväxlingsavgifter? (eftersom fonden köper aktier i australienska dollar)

Fonden handlas även i amerikanska dollar, men märkligt nog inte i australienska dollar.

Anonym
Anonym
2016-03-23 19:02

Hej på er!
Har en fundering om deklarationen. Jag sålde min lgh och satte in pengarna till min nya lgh

Jag har en fråga gällande uppskov av försäljning av bostad i deklarationen. När jag läste på min sida på skatteverket stå det:

“Slutligt uppskov vid byte av bostad
Du har slutligt uppskov med X kr som avser fastigheten Y”

Men X kr är den totala vinsten. Hur mycket skatt ska man betalar in till skatteverket för att slippa räntan?

Med vänlig hälsning
Daniel

Anonym
Anonym
2016-03-24 15:22

Hej!
Jag har fått tips om att investera i OneCoin som är en är kryptovaluta. Jag kan inte mycket inom detta område alls men när jag går in på deras hemsida tycker jag själv det är “för bra för att vara sant”. Jag gillar även inte att det är privatpersoner som bildat detta och styr detta? Har ni hört talats om OneCoin och i så fall vad tror ni? Är detta en bra investering?

Anonym
Anonym
2016-03-27 12:45

Hej, Skulle vara intressant om ni kunde ge er syn på kvantitativa investeringar. Enligt mig är det en intressant investeringsstrategi för småsparare, som likt index-investering är relativt passiv och enkel men historiskt har överpresterat index med råge! Tänker främst på Dual Momentum och Magic Formula, varav den första kräver tillsyn av 12 gånger per år (i samband med månadssparade) och den andra en gång per år och där datan finns tillgänglig på börsdata.se Lite feedback är också att ni är lite bättre pålästa inför de frågor ni besvarar. Det låter lite som att ni precis före sändning har fått en… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-03-29 09:15

Hej igen sparpodden! Jag har blivit sugen på att investera i utdelande ETF:er, men känner att jag har för dålig koll på området. Mitt mål är att få bra tillväxt på sikt (utdelningar + värdeökning), samtidigt som jag skulle vilja få lite utdelningar varje månad. Har förstått att det finns allt från högutdelande globala (typ SDIV) till de som följer amerikanska utdelningsaristokrater (tex NOBL) eller globala utdelningsaristokrater mm mm. Gissar att de ETF:er med hög direktavkastning investerar i mindre kvalitativa bolag, och att man därför kan förvänta sig en bättre kursutveckling i de med lägre direktavkastning? Är utdelande ETF:er något… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-03-30 08:59

Hej. Det kommer många nya noteringar på börsen. Tror inte det finns någon pod som täcker upp dessa. Behandlas ofta väldigt flyktigt. Jag och många med mig (tror jag) tycker det skulle vara intressant och behjälpligt om ni kunde tänka er att ägna mer tid i podden och ge er syn på nynoteringarna lite mer ingående. Tack för en trevlig pod.