Hoppa till huvudinnehållet

Amerikanska aktier – nu tillgängligt i Nordnet Markets

Handel i amerikanska aktier har ökat kraftigt de senaste åren. Hos oss ökade antalet affärer på de amerikanska börserna Nasdaq och New York Stock Exchange med hela 45 procent under förra året.

För att möta den stigande efterfrågan lanserar vi nu börshandlade produkter på ett flertal amerikanska aktier inom ramen för vårt erbjudande Nordnet Markets. Sedan tidigare har det varit möjligt att handla med indexen  S&P 500 och NASDAQ-100, och nu breddar vi alltså erbjudandet till att även omfatta enskilda aktier. Du handlar courtagefritt*, precis som tidigare.

Bull & Bear först ut

Som ett första steg lanserar vi nu Bull & Bear-certifikat på tolv amerikanska aktier och vi kommer under de närmsta veckorna att lansera både fler amerikanska aktier, fler hävstångsnivåer och Mini Futures på samma underliggande aktier. Här är de produkter du redan nu kan handla:

Håll dig uppdaterad över samtliga produkter som går att handla inom Nordnet Markets genom att titta i vår produktlista. Där kan du även filtrera fram just den exponering du är intresserad av att handla. Saknar du någon produkt i listan? Lämna en kommentar här nedanför, eller ring kundservice på 010-583 30 00.

Tjäna pengar när marknaden stiger – och faller

Intresset för börshandlade produkter har ökat markant de senaste åren och slog 2018 nytt handelsrekord. En anledning till det ökade intresset är att många investerare uppskattar möjligheten att själva kunna välja risknivå på sina placeringar, och dessutom ha möjlighet att tjäna pengar både när marknaden stiger och faller. Börshandlade produkter öppnar dörren till världens finansiella marknader och ger investerare möjlighet att direkt via sin depå handla en mängd olika tillgångsslag som exempelvis aktieindex, råvaror och populära enskilda aktier som i många fall kan vara dyra eller svåråtkomliga för vanliga privatsparare.

Man kan handla i rent spekulativt syfte, vilket innebär att man har en tro om hur en viss tillgång ska utvecklas i pris och vill ta en position för att kapitalisera på den marknadstron. Man kan spekulera i både upp- och nedgång – det gör att du kan tjäna pengar även när en tillgång faller i värde.

Lär dig mer om börshandlade produkter

Nordens bredaste courtagefria erbjudande

Nordnet Markets är Nordens bredaste courtagefria* erbjudande av börshandlade produkter där du kan investera i upp- och nedgång i olika börsindex, råvaror och aktier världen över. Det courtagefria* erbjudandet omfattar alla Bull & Bear-certifikat, Mini Futures och Unlimited Turbos i hela Norden som innehåller ”NORDNET” i produktnamnet. Nedan kan du se ett antal underliggande tillgångar och marknader som du kan få åtkomst till via Nordnet Markets:

  • Nordiska aktieindex (OMXS30, OBX, OMXC20 och OMXH25)
  • Europeiska index (DAX, EURO STOXX 50)
  • Amerikanska aktieindex (S&P 500, NASDAQ 100)
  • Nordiska aktier (aktier med god likviditet/handelsomsättning)
  • Utländska aktier (t.ex. Apple, Facebook, Tesla)
  • Ädelmetaller (guld, silver, koppar)
  • Olja (Brent)

Känn till riskerna:

Vid en investering i dessa produkter, kan du förlora hela ditt investerade kapital. Det är viktigt att du vid investeringar i börshandlade produkter sätter dig in i hur finansiering av produkten fungerar. Du kan läsa mer om riskerna här.

*Produkterna är courtagefria om du lägger en order på hemsidan/appen eller via handelsapplikationer som exempelvis Infront, Infront Web Trader eller Autostock där värdet på ordern är högre eller lika med 1 000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR.

Läs mer om Nordnet Markets här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer