Hoppa till huvudinnehållet

Aktiesnack med Börsplus – Probi, Rootfruit & Spotify – Avsnitt #14

I veckans Aktiesnack med Börsplus levereras tre stycken spännande analyser av tre lika spännande bolag på börsen – Probi, Rootfruit & Spotify.

Har du några frågor eller vill du att vi ska ta med ditt favoritbolag i nästa Aktiesnack? Hör av dig i kommentarsfältet nedan.

Lyssna på ljudversionen av Aktiesnack nummer 14:

Rootfruit:

Om chipsbolaget Rootfruit lyckas förverkliga sin ambitiösa vision kommer bolaget om fem år omsätta 100 Mkr med vinstmarginaler över 10 procent. På den nivån skulle aktien handlas till 5 gånger vinsten (p/e) vilket lockar. Dubbleringspotential finns i aktien men resan dit är lång.

Probi:

Att vd Peter Nählstedt hastigt lämnat bolaget är en obekväm varningssignal som tyder på att allt inte står rätt till i probiotikaföretaget Probi. Den tyska huvudägaren tycks borra klorna allt hårdare i bolaget. Med p/e-tal över 60 och lönsamhet på dekis ser vi inget som lockar med aktien.

Spotify:

Direktlistningen av Spotify innebär en stor svart låda för investerarna. Vad ska aktien värderas till? Den historiska toppkursen 132,50 dollar? Eller 2018 års bottennotering 90 dollar? Eller varför inte 200 dollar? Börsplus har räknat igenom caset och granskat hot och möjligheter och har en klar åsikt i frågan.

Visste du att du som Nordnetkund kan prenumerera på analyser från SvD Börsplus till rabatterat pris? Dessutom får du just nu första månaden gratis! Läs mer här

Hälsningar,

Bornold & Benson

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer