Hoppa till huvudinnehållet

Aktiesnack med Börsplus – Avsnitt #9 – Arjo, Stillfront, Lyko

Juletid nalkas och Aktiesnack med Börsplus tar en sista titt på tre olika bolag som analyserats under December månad. Arjo, Stillfront och Lyko behandlas i detta avsnitt.

Har du några frågor eller vill du att vi ska ta med ditt favoritbolag i nästa Aktiesnack? Hör av dig i kommentarsfältet nedan.

Hela avsnittet ser du ovan och respektive analys finner du nedan.

Lyssna på ljudversionen av Aktiesnack nummer 9:

Visste du att du som Nordnetkund kan prenumerera på analyser från SvD Börsplus till rabatterat pris? Dessutom får du just nu första månaden gratis! Läs mer här

Arjo

Verksamheten handlar om att utveckla, tillverka och sälja utrustning för sjukhus och äldreboenden. Den största produktkategorin av de sju som finns i portföljen är hjälpmedel för vårdpersonal som behöver hantera patienter och omsorgstagare som har svårt att rör sig, till exempel att lyfta, bada eller förflytta. Därtill är sjukvårdssängar och madrasser som förebygger liggsår viktiga produkter för Arjo.

Stillfront

Jämfört med många andra spelbolag på börsen så värderas First North-noterade Stillfront relativt lågt – trots kursrallyt efter gårdagens jätteförvärv i Tyskland. Man kan tycka att bolagets fokus på strategispel med rötter i PC-eran inte direkt har framtiden för sig, men rätt hanterat verkar det gå att skörda höglönsamma intäkter ur dem väldigt länge.

Lyko

Familjeägda Lyko säljer hårvårds- och andra skönhetsprodukter. Bolaget har växt kraftigt och ger ett bra intryck med hälften av intäkterna online och hälften i butik. Lyko kommer dock till börsen i en tid när både e-handel och butikshandel ratas av investerare. Utmaningar saknas inte men så ska prislappen också ha förhandlats ned rejält under noteringsprocessen.

Hälsningar,

Bornold & Benson

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer