Hoppa till huvudinnehållet

Aktiesnack med Börsplus – Avsnitt #8 – Ericsson, H&M, Atlas Copco

I veckans avsnitt, sammanfattning av 2017, vad har hänt på börsen och vilka bolag har det varit mycket snack om? Tar en återblick på Ericsson, H&M och Atlas Copco i veckans Aktiesnack med Börsplus.

Har du några frågor eller vill du att vi ska ta med ditt favoritbolag i nästa Aktiesnack? Hör av dig i kommentarsfältet nedan.

Hela avsnittet ser du ovan och respektive analys finner du nedan.

Lyssna på ljudversionen av Aktiesnack nummer 8:

Visste du att du som Nordnetkund kan prenumerera på analyser från SvD Börsplus till rabatterat pris? Dessutom får du just nu första månaden gratis! Läs mer här

Ericsson

Det är inte första gången Ericsson kablar ut dräpande dåliga nyheter. Det är nog inte sista gången heller men nu är åtminstone aktien billig på riktigt för första gången på väldigt länge. Nedsidan är inte längre jättestor och på ett par års sikt finns en potential som är stor nog för ett köpråd.

H&M

Klädjätten H&M har lite av sju svåra år bakom sig och det saknas inte utmaningar framöver. Men nu är aktien rekordbillig jämfört med konkurrenten Inditex. Om man inte tror på ett totalt magplask för H&M så kommer aktien ge en god avkastning de närmaste åren.

Atlas Copco

Varför är det angeläget att klyva Atlas Copco i två delar? Det verkar ingen ha något bra svar på. Aktien stiger lite på beskedet men det är nog marknadens reptilhjärna som reagerar snarare än att det skapas några väsentliga värden med en uppdelning. Det enda säkra är att en halvdyr kvalitetsaktie nu delas i två under en styrelse med märkligt fokus.

Hälsningar,

Bornold & Benson

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-12-05 17:11

Tycker de här klippen är något av en höjdpunkt när dem släpps! Bornold & Benson är bra på att leda en igenom en på styrkor och svagheter i bolag på ett enkelt sätt.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2017-12-08 09:48

Vad roligt att du tycker det!

Anonym
Anonym
2017-12-11 18:08

Varför är klippen ovan olistade på Youtube? Har saknat dem i mitt prenumerationsflöde där och det var ett elände att leta sig fram till dem här. Kommer även framtida avsnitt att vara olistade och därför inte dyka upp automatiskt? I så fall, varför?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2017-12-12 11:53

Hej! Ibland publicerar vi ett klipp på en annan plattform innan det publiceras på Youtube. Detta klippet publiceras officiellt på Youtube först på torsdag, så du bör få klippen i ditt prenumerationsflöde som vanligt.