Hoppa till huvudinnehållet

Aktiesnack med Börsplus – Avsnitt #7 – SSM, Tobin, Oscar Properties

I veckans avsnitt fastighetsutvecklare som hängt med i byggboomen, men vad händer nu när marknaden svalnat? SSM, Oscar Properties och Tobin Properties tittar vi närmre på i veckans Aktiesnack med Börsplus.

Har du några frågor eller vill du att vi ska ta med ditt favoritbolag i nästa Aktiesnack? Hör av dig i kommentarsfältet nedan.

Hela avsnittet ser du ovan och respektive analys finner du nedan.

Lyssna på ljudversionen av Aktiesnack nummer 7:

Visste du att du som Nordnetkund kan prenumerera på analyser från SvD Börsplus till rabatterat pris? Dessutom får du just nu första månaden gratis! Läs mer här

SSM

Inför noteringen gav SSM intryck av att vara ett gediget bolag med en intressant strategi. Tre kvartalsrapporter senare har fasaden rämnat och SSM framstår som något av ett fuskbygge. En tolkning av SSM:s (fula) redovisning är att jätteprojektet Tellus Towers är en Potemkinkuliss.

Tobin Properties

Även med en trögare bostadsmarknad är det troligt att bostadsutvecklare som Tobin Properties sitter på värden som vida överstiger dagens nertryckta börsvärde. Frågan är om det hjälper när aktörer som Tobin kan tvingas fylla på kassan för att inte hamna i kläm. I Tobins fall måste man nog ut med minst 300 Mkr i tilläggsköpeskillingar.

Oscar Properties

Swedbanks analytiker gör en total kovändning om Oscar Properties. Tidigare riktkurs och ”starka köpråd” på 120 kronor slaktas. Både pensionspengar och lyxvåningar har minskat i värde på börsen.

Hälsningar,

Bornold & Benson

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer