Hoppa till huvudinnehållet

Aktiesnack med Börsplus – Avsnitt #6 – McDonalds, Coca Cola, Apple

Hur investerar man i hela kostcirkeln? Det ska vi titta närmare på detta avsnitt av Aktiesnack med Börsplus! Vi djupdyker vi ner i dessa tre spännande amerikanska bolag. McDonalds, Coca Cola och Apple.

Hela avsnittet ser du ovan och respektive analys finner du nedan.

Lyssna på ljudversionen av Aktiesnack nummer 6:

Har du några frågor eller vill du att vi ska ta med ditt favoritbolag i nästa Aktiesnack? Hör av dig i kommentarsfältet nedan.

Visste du att du som Nordnetkund kan prenumerera på analyser från SvD Börsplus till rabatterat pris? Dessutom får du just nu första månaden gratis! Läs mer här

McDonalds

Rent börsmässigt är McDonald´s (börskurs 165 dollar 3/11) den lysande stjärnan bland de stora amerikanska varumärkesbolagen med en kursuppgång på över 50 procent under det senaste året. Det speglar att kedjan gjort en tillväxtmässig comeback och numera ökar sin försäljning med i runda slängar 6 procent organiskt.

Coca Cola

Ett klassiskt amerikanskt varumärke som Coca Cola är fortfarande mycket gångbart på börsen. Aktien ligger nära sitt kursrekord. Trenden är inte lika stark bland konsumenterna som alltmer ratar socker och kolsyrad läsk. Bolaget anpassar sig till nya tider men frågan är om det går fort nog.

Apple

Apple har värderats upp ordentligt under året och höga förväntningar på Iphone X är troligen en orsak. Men hot saknas inte och fallhöjden är hög om värderingen återgår till tidigare nivåer när hypen lägger sig. Dock finns ett växande värde i den höglönsamma tjänstedelen som kan få aktien att stiga ytterligare.

Mycket nöje!

Hälsningar,

Benson & Bornold

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-11-13 16:37

Hej
Det hade varit intressant om ni kunde analysera Bioservo i nästa program.

https://www.redeye.se/arena/posts/bioservo-robotbolag-och-avtal-med-airbus-gm-och-ge