Hoppa till huvudinnehållet

Aktiesnack med Börsplus – Avsnitt #11 – Fingerprint, Investor & Scandic/Pandox

I denna veckans avsnitt av Aktiesnack med Börsplus tar sig Joakim och Peter an tech, investmentbolag och hotellverksamhet. Fingerprint, Investor och Pandox har varit mycket på tapeten senaste tiden, då passar det med att titta lite närmre på dessa bolag och hur det ser ut bakom kulisserna.

Har du några frågor eller vill du att vi ska ta med ditt favoritbolag i nästa Aktiesnack? Hör av dig i kommentarsfältet nedan.

Hela avsnittet ser du ovan och respektive analys finner du nedan.

Lyssna på ljudversionen av Aktiesnack nummer 11:

Visste du att du som Nordnetkund kan prenumerera på analyser från SvD Börsplus till rabatterat pris? Dessutom får du just nu första månaden gratis! Läs mer här

Fingerprint:

Få organisationer klarar att spara och investera samtidigt. Forskning och utveckling kräver arbetsro och en positiv dialog med såväl företagsledning som affärspartners. Nu ska Fingerprint alltså både slakta organisationen och ändå försöka behålla framåtandan. Det blir svårt. Så chansen till väsentlig tillväxt inom nya områden blir nu väsentligt sämre.

Investor:

Familjen Bernadotte gör stora insatser för landet. Sveriges andra kungafamilj, Wallenbergarna, åker mer gräddfil. De ger sig själva rundliga apanage medan täta led av överbetalda hovmän skyddar systemet. Förutom makt- och ersättningsfrågor är den synliga aktiviteten låg. Som förvaltningsstrategi är det inte helt fel. Aktieägarna i Investor har historiskt fått en imponerande avkastning, även efter apanage till Wallenbergarna. Tack vare “lagliga insideraffärer” är prognosen framåt också rätt god.

Scandic/Pandox:

Den urstarka hotellmarknaden har lyft fastighetsbolaget Pandox resultat till toppnivåer och fastighetsportföljen närmar sig nu värden på 50 miljarder kronor. Det är en imponerande resa av ett välskött bolag inom en intressant nisch. Men aktien handlas till premie på redan höga nivåer och risken finns att ny hotellkapacitet sänker den historiskt höga lönsamheten.

Hälsningar,

Bornold & Benson

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer