Hoppa till huvudinnehållet

Aktiesnack med Börsplus – Avsnitt #10 – Utdelningar, Björn Borg, Comhem/Tele2

I detta avsnitt av Aktiesnack med Börsplus pratar Joakim och Peter utdelningsaktier för 2018, hur man investerar i kalsonger samt vad hela grejen med Comhem/Tele2 handlar om. Kan vi förvänta oss djupgående analyser? Absolut! För dig som vill få ännu bättre koll på dina favoritbolag så kan du prenumerera på alla Börsplus analyser.

Har du några frågor eller vill du att vi ska ta med ditt favoritbolag i nästa Aktiesnack? Hör av dig i kommentarsfältet nedan.

Hela avsnittet ser du ovan och respektive analys finner du nedan.

Lyssna på ljudversionen av Aktiesnack nummer 10:

Visste du att du som Nordnetkund kan prenumerera på analyser från SvD Börsplus till rabatterat pris? Dessutom får du just nu första månaden gratis! Läs mer här

Utdelningsportfölj:

Snart dags att vända blad till 2018 i kalendern. Vid den här tiden på året brukar gänget bakom Börsplus sätta ihop en utdelningsportfölj med favoritaktierna som ger extra bra direktavkastning.

Björn Borg:

Det var länge sedan Björn Borg imponerade med sin tillväxt men under ytan börjar det kanske röra lite på sig. Satsningen på sportmode gick bra i fjol och i år kommer vinsteffekten av slopad royalty att slå igenom i siffrorna på ett positivt vis. Då ser aktien ut att köpas till 11–12 gånger vinsten vilket trots allt lockar för ett varumärkesbolag.

Comhem/Tele2:

Det var länge sedan Tele2 var Jan Stenbecks uppkäftiga prispressare Comviq. Fusionen med Comhem, kundernas forna (?) fiende nummer ett, visar tydligt att dagens Tele2 har valt oligopolistens strategi. Istället för att jaga nya kunder ligger fokus på att behålla de man har. Även inräknat synergier ser Tele2-aktien dyr ut runt 100 kronor.

Hälsningar,

Bornold & Benson

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-06-19 23:48

En fundering. När vet man att man ska byta en utdelingsaktie i sin portfölj? Ex du har 5 aktier i din portfölj och 3 går bara och 2 går mindre bra.