Hoppa till huvudinnehållet

Aktiesnack med Börsplus – avsnitt # 1

Ett nytt koncept ser dagens ljus i Aktiesnack med Börsplus!

Som en spinn off till Sparpodden kommer Sparekonom Joakim Bornold här tillsammans med SvD Börsplus aktieskribent och journalist Peter Benson prata aktier. Tre till fyra analyser per avsnitt blir det med både stora och små bolag. I klassisk analysanda får vi i slutet av analyserna ett konkret köp, sälj-, eller avvaktaråd från SvD Börsplus-redaktionen!

I avsnitt # 1 djupdyker Benson och Bornold i bolagen Tesla, SaltX & Volvo.

Nedan finner du de separata analyserna.

Tesla: 

SaltX:

Kommentar från Peter Benson: “Ett par dagar efter inspelningen av Aktiesnack med Börsplus kom SaltX med ett maffigt pressmeddelande som skickade upp aktien med 30 procent och börsvärdet med cirka en halv miljard. Det handlar om en avsiktsförklaring med kinesiska vindkraftjätten Goldwind om att bygga en pilotanläggning utanför Beijing. Förändrar det här Börsplus syn på SaltX? Inte alls faktiskt. Det är fortfarande bara “pilotanläggningar” och “demonstrationsanläggningar” vilket stärker vår tes att man har en bra bit kvar till en produkt som är färdig för riktig kommersialisering. Kombinationen storskalig vindkraft intill kraftvärmeverk känns också som en nisch. Eller så torde det krävas stora extra installationer för att SaltX lösning ska funka optimalt. SaltX ordval om ett “betydande” projektvärde i pressreleasen är också typiskt för de lurigheter som ofta anas i SaltX IR-kommunikation. Ett betydande projektvärde betyder ju inte betydande intäkter till SaltX utan att det är förenat med betydande kostnader att bygga anläggningen. Det kan lika gärna vara ett minus som ett plus, säger Peter Benson till Nordnet.”

Volvo:

Visste du att du som Nordnetkund kan prenumerera på analyser från SvD Börsplus? Läs mer här

Mycket nöje!

Aktiehälsningar,

Benson & Bornold

Nedanstående tabell återspeglar skribentens eventuella intressen i instrument omnämnda i blogginlägget.

Placering Egen position Andra finansiella intressen Andra intressen som påverkar objektiviteten Ansvarig för rekommendationen
Tesla nej nej nej

Peter Benson, aktieskribent på analystjänsten SvD Börsplus.

SaltX nej nej nej

Peter Benson, aktieskribent på analystjänsten SvD Börsplus.

Volvo nej nej nej

Peter Benson, aktieskribent på analystjänsten SvD Börsplus.

Information: Denna investeringsrekommendation sprids oförändrad av Nordnet Bank som står under tillsyn av Finansinspektionen. Investeringsrekommendationen har inte utformats enligt kraven I de lagar och författningar som fastställts för att främja investeringsanalysers oberoende och investeringsrekommendationen har inte omfattats av några förbud mot handel före spridningen. Investeringsrekommendationen utgör inte en investeringsanalys utan ska betraktas som marknadsföring. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-08-28 08:50

Jättebra idé med aktiesnack. Vore smidigt om ni la ut ljudet som pod också!

Anonym
Anonym
2018-06-23 13:11

Just nu skulle jag personligen inte våga köpa överhuvudtaget på börsen. Känns som sommaren och tidig höst kan bli avgörande för dom nästa 24-48 månaderna.