Hoppa till huvudinnehållet

Börsen 2017 – hot & möjligheter

Börsen 2017 – hot och möjligheter.

Börsen har inlett starkt

Efter en trevande inledning av året 2017 så tog index fart inför rapportfloden. Den 24 januari inleddes den uppgångsfas som vi fram till slutet på februari är inne i. Just för dagen ser vi en större nedgång men vi kan inte säga att detta är ett trendbrott. Börsens styrka är fortsatt motiverad efter det att bolagen på börsen synat korten för 2016, men det finns många orosmoln på himmelen. Något som är särskilt besvärande är att börsbolagen själva inte kan styra över den viktigaste faktorn som just sätter priset på deras aktie. I filmen nedan förklarar jag mer.

Stockholmsbörsens utveckling sett som OMXS30 under perioden januari 2016 till februari 2017.

Analytikernas rekommendationer

I filmen förklarar jag även hur analytikernas råd bör tolkas. Vilket värde finns egentligen av de köp- och säljrekommendationer som når oss dagligen? Jag presenterar en studie som jag gjorde under tiden som sparekonom på Nordnet som visar ett osmickrande resultat. Det visar sig nämligen att det bästa tillfället att investera i en aktier är när andelen säljrekommendationer är på sin högsta historiska nivå – och första positiva analytikerrörelsen inträffar.

Nästan en timme av börsnörderi

För att gilla följande film krävs nog att man är något av en börsnörd som älskar att grotta ner sig i siffror och spekulera i oförutsägbara händelser.

Börshälsningar

Günther Mårder, vd Företagarna (tidigare sparekonom Nordnet Bank 2012-2015 och vd Aktiespararna 2008-2012)

Följ mina dagliga kommentarer på TWITTER HÄR.

Här kan du läsa en tidigare text om analytikernas rekommendationer: Analytikernas bittra facit

Och här en uppsats om algoritmer för att utvärdera råd:

New Algorithms for Evaluating Equity Analysts’ Estimates and Recommendations

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-02-25 18:42

Mycket intressant !
som vanligt när du snackar. Kom igen nu och starta poddande igen. Du är efterlängtad.