Hoppa till huvudinnehållet

Aktierna som nordiska toppinvesterare köper

På vårt sociala investeringsnätverk Shareville är det flera olika bolag som är populära bland toppinvesterarna i de nordiska länderna. Här kan du se vilka aktier de äger just nu.

Shareville Relax är en sammanställning av hur den bästa tiondelen på Shareville agerar. Urvalet baseras på de portföljer som haft bäst riskjusterad avkastning senaste året.

Även om det är olika bolag som dominerar i respektive land så finns det en stark gemensam nämnare att hitta – teknikbolag. Ända sedan starten av Coronapandemin har teknikbolagen fått en rejäl ökad värdering och det är något toppinvesterarna tagit tillvara på.

Ett bolag som återkommer bland alla länder är elbilsbolaget Tesla, med sin karismatiske VD Elon Musk. Bolaget har fått en rejäl uppvärdering senaste åren och handlas till ett P/E på över 1000 och de kommande åren får utvisa om bolaget kan leva upp till den höga värderingen.

🇫🇮 Finland

Med undantag för Tesla har toppinvesterarna i Finland enbart inhemska aktier – där Fortum, Sampo, Nordea och Nokia ligger i toppen. En salig mix eftersom Fortum är ett energibolag, Sampo ett försäkringsbolag med investeringsverksamhet, Nordea en bank och Nokia ett teknikbolag.

Hela topplistan Shareville Relax Finland hittar du här.

🇳🇴 Norge

I Norge är det energibolaget – och småspararfavoriten – NEL som ligger bland de mest ägda. Bolaget som sysslar med vätgas har gått bra på börsen och det har inte gått de norska toppinvesterarna förbi. Även det krisdrabbade flygbolaget Norwegian är en favorit bland norrmännen.

Hela topplistan Shareville Relax Norway hittar du här.

🇩🇰 Danmark

Bland de danska toppinvesterarna hittar vi bolagen Vestas Wind Systems, Novo Nordisk och Genmab. Vestas som sysslar med vindkraftverk och turbiner har kommit att bli en viktig nordisk spelare vad gäller förnybar energi. Novo Nordisk är ett medicintekniskt bolag som bland annat har läkemedel för diabetes i sin portfölj. Genmab är ett bioteknikbolag som utvecklar antikroppsbaserad teknik för behandling av cancer samt infektionssjukdomar

Hela topplistan Shareville Relax Denmark hittar du här.

🇸🇪 Sverige

En stor favorit bland toppinvesterarna i Sverige är det svenska casinobolaget Evolution Gaming. De senaste åren har bolaget visat på en ordentlig tillväxt och gjort en rejäl resa. Förvärvet av en annan favorit bland spararna, NetEnt, kan mycket väl visa sig ge Evolution Gaming vidare uppvärdering framåt.

Även de folkliga aktierna Hennes & Mauritz och Swedbank är med på listan. Båda har haft det tufft senaste åren och toppinvesterarna är positionerade för en potentiell vändning.

Hela topplistan Shareville Relax Sweden hittar du här.

Har du investerat i någon av aktierna på topplistorna ovan?

Kommentera gärna nedan.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer