Aktien som tokrasat och förändring i portföljen

Läs vad Börsplus tycker om Starbreeze, Lime Technologies, Azelio, BiBBInstruments, Q-linea, Clas Ohlson, Zetadisplay Pref, Handicare, Tobin Pref. Börsplus har också gjort förändringar i portföljen och Uppsidan visar köpråden i december. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Starbreeze

Datorspelsbolaget som är mest känt för spelserien Payday ansöker om företagsrekonstruktion. Sannolikt kommer merparten av aktievärdet att utplånas längs vägen och bolagets vd Bo Andersson Klint lämnar bolaget. Hans två veckor gamla aktieförsäljningar lämnar en bitter eftersmak.

Lime Technologies

Börsaktuella Lime bockar av många av de saker som börsen gillar allra mest. Som hög tillväxt, återkommande intäkter och fina vinstmarginaler. Det talar för en okej notering även om prislappen är rätt häftigt tilltagen.

Azelio

Tanken är att utveckla ett solenergisystem som kretsar kring en stirlingmotor som medger termisk lagring. Med 75 anställda och 2 Mkr i omsättning förstår man att Azelio är en mycket ambitiös satsning. Börsplus pekar här ut en rad graverande fakta som kastar skugga över den mycket soliga bild som ledningen målar upp av framtiden.

BiBBInstruments

Medicinteknikbolaget BiBBInstruments instrument för biopsi möjliggör bättre cancerdiagnostik. Bolaget genomför nu en företrädesemission för att snabba på utvecklingen av Model X som beskrivs som en “game changer”. Aktien ser attraktiv ut.

Q-linea

Uppsalabolaget Q-linea söker kapital på börsen för en gedigen satsning inom diagnostik av sepsis som i bästa fall kan rädda många liv och fylla investerarnas plånböcker. Men det är inte en notering utan varningsflaggor.

Clas Ohlson

Det blir ett förlorat år för prylkedjan som nu tvingas ta stora kostnader för att lämna butiksmarknaderna utanför Norden. På sikt är det nog bra och kanske tar man nu i lite extra för att bädda för bättre resultat längre fram. Men skuldsättningen har ökat och frågan är om bolaget verkligen kan behålla den generösa utdelningen.

Zetadisplay Pref

Zetadisplay har gjort en imponerande turn-around senaste åren och fortsätter växa de återkommande intäkterna. Vi ser ingen överhängande risk för inställd utdelning på preferensaktien. Tyvärr har vi ändå svårt att se att något som helst scenario där preffen ger rimlig avkastning från nuvarande kurs.

Handicare

Aktien har varit urdålig sedan noteringen här om året. Bolaget ruvar på ett guldägg i form av sin rörelse inom trapphissar men tyvärr finns annat i koncernen som inte är lika bra.

Tobin Pref

Litar man på att Klövern och Rutger Arnhult håller liv i bostadsutvecklaren Tobin så är preferensaktien en “obligation” med kort löptid och upp till 8,5 procents årsränta. Det är ingen dålig placering.

Börsplus portfölj: Laddar om efter matt november

Börsplus portfölj var stabil under november. Index backade ett par procent. December har startat skakigt men vi laddar inför årsskiftet med ett par nya innehav.

Börsplus köpråd: Här finns uppsidan i december

De tidigare så billiga nätspelbolagen har värderats upp och lämnat plats för nya aktier på Börsplus lista över pappren med störst kurspotential just nu. Se vilka de är här.

Nytt avsnitt av Börspluspodden: Lönsamma Småbolag #3 – Eftersnack

I detta avsnitt diskuterar vi intrycken från Börsplus Temadag Lönsamma Småbolag den 28 november. Bolagen är Net Gaming, Rottneros, Westpay, Profilgruppen, Beijer Electronics Group och Feelgood. Vi tar som vanligt en titt på aktuella noteringar via Börsplus IPOguiden.se, dessa är Jetpak, Azelio, Lime Technologies, Q-linea och C.A.G Group.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer