Hoppa till huvudinnehållet

IPO-vågen fortsätter

Läs vad Affärsvärlden tycker om Akelius D, Duni, Medhelp, Tessin, Sound Dimension, Storskogen, Flat Capital, Truecaller, Nordisk Bergteknik, Softronic, Brain+, Indutrade och Mälaråsen. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Rådändringar och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Akelius D – Till analysen

Fastighetsjätten lämnar Sverige, Danmark och Tyskland genom att sälja 29 000 lägenheter till Heimstaden. Prislappen? 93 miljarder kronor – eller 22% över senaste värdering vid halvårsskiftet.

Duni – Till analysen

Duni har drabbats hårt i pandemin, men i takt med återöppningarna runtom i världen väntas bolaget få tillbaka sin försäljning. Frågan är om det räcker för att bolaget ska komma tillbaka till sin forna form. Nya orosmoln tornar upp vid horisonten.

Medhelp – Till analysen

Medhelp ser stor tillväxtpotential för sin tjänst som hjälper arbetsgivare att hantera och förkorta sjukskrivningar. Afv ser även en del risker. Sista teckningsdag: 211011

Tessin-lån – Till analysen

Låntagaren bygger fyra logistiklokaler i utkanten av Karlstad. Ännu understiger värdet på projektet säkerhetsmassan. Samtidigt ser borgensåtagandet ut att ge en hyfsad säkerhet. Lånet på 30 Mkr ger 8% ränta i årstakt. Är det intressant för investerare?

Sound Dimension – Till kommentaren

Sound Dimension utvecklar teknik för bättre ljudupplevelse särskilt vid uppspelning med flera högtalare. Bolaget noteras på Spotlight Stock Market på onsdagen. Kursen faller drygt 30% i den tidiga handeln.

Storskogen – Till kommentaren

Förvärvsbolaget Storskogen steg något i den tidiga handeln under sin debutdag på Stockholmsbörsen.

Flat Capital – Till analysen

Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski noterar sitt investmentbolag Flat Capital. Fokus är på investeringar i onoterade bolag, där det största innehavet är just Klarna. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 211013

TrueCaller – Till analysen

Truecaller börsnoteras på en offensiv värdering och förhoppningar om fortsatt tillväxt. Men tittar vi under huven hittar vi säljsugna ägare och växande konkurrens. Sista teckningsdag: 211007

Nordisk Bergteknik – Till analysen

Nordisk Bergteknik är påväg till Stockholmsbörsen. Bolaget vill profilera sig som en serieförvärvare. Det syns inte minst i värderingen. Afv är skeptiska till huruvida bolaget har den stabila grund som krävs för att lyckas med detta. Sista teckningsdag: 211010

Softronic – Till analysen

IT-konsulten Softronic kan inte stoltsera med någon vidare tillväxt. Däremot har bolaget uppvisat imponerande stabila marginaler senaste åren. Konsolideringen i sektorn ser ut att fortsätta. Är aktien köpvärd?

Brain+ – Till kommentaren

Danska Brain+ fick ingen positiv start när handeln började på torsdagen. Trenden med att mindre utvecklingsbolag ratas fortsätter.

Indutrade – Läs analysen

Indutrade är börsens största serieförvärvare. Det är även bolagets akilleshäl. Kan ledningen göra tillräckligt stora förvärv för att fortsätta den fina resan? Vi tror att det kan bli en utmaning.

Mälaråsen – Till analysen

Under början av pandemin var det skakigt i Mälaråsen. Sedan dess har mycket hänt och läget har lugnat ner sig. Är aktien köpvärd?

Truecaller – Till kommentar

Samtalsidentifikationsappen Truecaller steg i debuten på Stockholmsbörsen.

Rådändringar Cary, SBB & Fsport – Till kommentaren

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Affärsvärlden byter åsikt kring ett antal aktier.

Afv-portföljen – Till portföljsummeringen

Innehavet i Kindred kapades ned efter oväntat stora problem i Holland för spelkoncernen.

Råduppföljning – Till sammanställningen av aktieråden

Veckans omgång av råduppföljningen bjuder på full pott. Det var rätt att köpa ScandiDos och Amasten Pref. Det visade sig även vara korrekt att varna för Heimstadens pref.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer